Krimpende marges

Grote vraag naar zetmeel stuwt prijs in Q4

24 September 2015 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

De prijs van zetmeel zit in een opwaartse lijn. Dat kan worden opgemaakt uit de verhoogde contracten die spelers op de West-Europese zetmeelmarkt hebben getekend, zo meldt Euwid donderdag.

Contracten bevatten prijsverhoging

De onderhandelingen over leverings- en prijsafspraken van zetmeelproducten voor het vierde kwartaal zijn opmerkelijk vroeg afgerond. Fabrikanten en klanten geven aan dat de contracten een prijsverhoging bevatten, afhankelijk van klasse, volume en looptijd.

Aanleiding voor zetmeelproducenten om in het vierde kwartaal prijsstijgingen breed door te voeren, zijn krimpende marges en een uitgesproken vraag, in het bijzonder naar tarwezetmeel.

Bron: Euwid

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Kowalski 25 September 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/aardappelmarkt/artikel/10865946/Grote-vraag-naar-zetmeel-stuwt-prijs-in-Q4]Grote vraag naar zetmeel stuwt prijs in Q4[/url]
Bij deze aangeboden aandelen AVEBE tegen elk aannemelijk bod.
drent 26 September 2015
Nu maar hopen dat de prijs van zetmeelaardappelen ook wat omhoog gaan, dit is voor de hele sector beter, immers als dit dan de onderkant van de markt wordt zal ook de vlokkenaardappelen en fritesaardappelen met een prijsverhoging moeten komen.
sjappie 26 September 2015
Het zou een gezonde zaak wezen 10 cent/kg. prijs is altijd hetzelfde gebleven, en de kostprijs is echt wel 1,5 cent/kg gestegen, zeker bedrijfseconomisch gerekend, en ambtenaar technisch helemaal. we doen ons zelf tekort
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
aardappel noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden