Azië/Pacific marktleider

Groei van zetmeelmarkt zet gestaag door

10 December 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De komende zes jaar groeit de wereldwijde markt voor zetmeelderivaten gestaag door. In 2021 bereikt de industrie een waarde van 68.7 miljard dollar. 

In het bijzonder het toenemende gebruik van zetmeelderivaten in industriële toepassingen jaagt de groei van zetmeelderivaten aan, zo blijkt uit onderzoek van Transparancy Market Research. In 2014 was het zetmeelproduct maltodextrine de grootste groeier, maar de komende jaren zit glucosestroop in de lift. Vooral in ontwikkelingslanden neemt het gebruik ervan toe in voeding, farmaceutische producten, papier en cosmetische producten. Hierbij geldt dat de functionaliteit en kwaliteit van de producten het succes bepaalt.

Farmaceutische industrie aanjager voor groei in derivaten

Verder leidt het toenemende gezondheidsbewustzijn en de vraag naar natuurlijke zoetstoffen tot een verhoging van de wereldwijde vraag naar zetmeelderivaten. De insteek naar meer gemaksvoeding en dranken in landen zoals China, Duitsland, India, de Verenigde Staten, Brazilië en Saoedi-Arabië zijn daardoor één van de belangrijkste factoren.

De belangrijkste reden voor de groei van de derivatenmarkt is echter de vraag vanuit de farmaceutische industrie. Er is echter een beperkende factor; zo zetten de investeringen in onderzoek en ontwikkeling in samenhang met de volatiele grondstofprijzen een rem op marktuitbreiding.

Azië/Pacific had in 2014 het grootste aandeel op de zetmeelderivatenmarkt, gevolgd door Europa en Noord-Amerika. De grootste groeikansen zijn ook voor Azië/Pacific. Dit werelddeel profiteert het meest van de stijgende vraag in India en China en zal de komende jaren dan ook marktleider blijven. Avebe wordt in het marktrapport genoemd als één van de belangrijke spelers.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
cloet 12 Januari 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/aardappelen/artikel/10867234/Groei-van-zetmeelmarkt-zet-gestaag-door-]Groei van zetmeelmarkt zet gestaag door[/url]
het is enkel allemaal industrie die fabriceert .de gewassen van de natuurlijke oorsprong scheiden met veel energie en zoo de gezondheid ,van de consument ondermijnt
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
aardappel noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Jaarcijfers

Prestatieprijs Avebe zet met afstand nieuw record neer

Analyse aardappelen

Avebe trapt campagne af met uitdagingen

Nieuws Aardappelen

Avebe trapt op de rem en verlaagt de basisprijs

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden