Inside: aardappelen

Verwerkingcijfer aardappel november weer booming

18 December 2015

De verwerking van aardappelen tot consumptieproducten was ook in de maand november met 329.300 ton booming. Vorig jaar in november werd in de traditionele uitloop van de af land fase 25.000 ton minder verwerkt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De rustige stemming in de aardappelmarkt is zeker niet het gevolg van een wat verminderde fritesverwerking. De in België zelfs als flauw omschreven stemming wordt door insiders omschreven als een samenloop van de al geplande afleveringen en druk van lastig te bewaren - voor latere levering bedoelde - aardappelen.

Capaciteit verwerking breidt op korte termijn verder uit

Totaal dit jaar zijn er al 3,45 miljoen ton aardappelen verwerkt tegen 3,4 miljoen ton in dezelfde periode (van januari tot en met november) vorig jaar. Over de periode december 2014 tot en met november van dit jaar is met ruim 3,7 miljoen ton zo'n 30.000 ton aardappelen meer verwerkt dan over de periode december 2013 tot en met november 2014.

Met de verdere uitbreiding van de verwerkingscapaciteit, denk aan onder meer de vestiging van LambWeston/Meijer in Bergen op Zoom, kan binnen afzienbare tijd over een periode van 12 maanden zo'n 4 miljoen ton aardappelen worden gehaald.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden