Opstart uitgebrande fabriek

Clarebout produceert meer frites dan ooit

28 December 2015 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

Het Belgische Clarebout Potatoes hoopt begin januari 2016 haar fritesproductie in de uitgebrande fabriek weer op gang te kunnen hebben. Op 7 september jl. brandde de productielocatie in het plaatsje Nieuwkerke uit. De productie ligt sindsdien stil.

810

ton

bevroren aardappelproducten mag Clarebout in Nieuwkerke produceren

Maandag 21 december verleende de Provincie West-Vlaanderen een milieuvergunning voor het vervangen van de uitgebrande installaties. Volgens de vergunning mag tot 810 ton aan bevroren aardappelproducten per dag worden geproduceerd. De vergunning loopt tot september 2028.

De milieuvergunning heeft betrekking op het installeren van nieuwe frituurinstallaties, verpakkingslijnen en vriestunnels. Die zijn allemaal door de brand vernield. Wel eist de provincie meer controle op Clarebout. Onder andere via een werkgroep en verkeerstellingen.

Omdat de geplande situatie grotendeels overeenkomt met de bestaande vergunning kon Clarebout relatief snel beginnen met de heropbouw. Op 2 november al verleende de overheid ontheffing voor de heropbouw.

De grootste fritesproducent van België heeft sinds de brand niet stilgezeten. Slechts een week na de brand werd al versneld een extra productielijn geopend op de locatie in het plaatsje Waasten. In het nieuwe jaar beschikt de producent dus over flink wat extra capaciteit. Wellicht dat dit ook zijn invloed heeft op de aardappelmarkt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Abonnee
FB 28 December 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/aardappelen/artikel/10867459/Clarebout-produceert-meer-frites-dan-ooit]Clarebout produceert meer frites dan ooit[/url]
Dus alle commotie na de brand over de invloed daarvan op de aardappelprijs is weer voor niets geweest en heeft ook niet geholpen om de aardappelprijs afgelopen najaar in de benen te houden.
petatje 28 December 2015
Op dit forum waren er meerdere bronnen die op basis van mededelingen van de directie van Clarebout kort na de brand dit reeds constateerden!
Abonnee
Paaltje 28 December 2015
Petje af voor Clarebout. Hij doet het toch maar weer! Ik wens hem veel succes en hoop dat hij ze nog lang ( licht) bruin bakt!!
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Achtergrond Aardappelen

Hoe Thuisbezorgd en de airfryer oogst 2023 redden

Nieuws Aardappelen

Niet eerder werd zoveel geld verdiend met frites

Nieuws Aardappelen

Barstjes ontstaan in de Europese fritesafzet

Nieuws aardappelen

Fritesmarkt VS tapt uit een heel ander vaatje

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden