Trendrapport Akkerbouw

Herstel akkerbouwmarkten komt dichterbij

8 Januari 2016 - Redactie Boerenbusiness

Een hoopvol begin van 2016, want de aardappelmarkt heeft in december de bodem gezien en klom daarna omhoog. Althans op de termijnmarkt. Welke richting de fysieke markt kiest, stabiliteit of opwaarts, hangt vooral af van de vraag.

Op de pootgoedmarkt liep de prijs juist terug. De afzet overzee gaat waarschijnlijk lager uitpakken dan vorig jaar. Daarbij is betalingszekerheid een issue. De marktkansen voor Europa zien er goed uit. Dat kan niet worden gezegd van de granenmarkt.

Hoge voorraden, nerveusiteit over de Chinese economie en een iets sterkere euro remmen een prijsopleving. Op dit moment lijkt het vooral af te gaan hangen van weersomstandigheden. In de laatste weken van december moest de akkerbouw het vooral van uien hebben. De export loopt goed en dat blijft tot Senegal de grenzen sluit ook de verwachting. Kwaliteitscontrole vergt extra aandacht.

Op de mestmarkt is er momenteel sprake van een lastige afzet. Akkerbouwers tonen nog weinig interesse, maar het is de vraag of dat een wijze zet is. En of er wijze besluiten zijn genomen over het wijzigen van de rente waarop onverwachte gevolgen kwamen, wordt betwijfeld.

Insiders van Boerenbusiness met een Akkerbouw Pro pakket ontvangen maandelijks het Trendrapport Akkerbouw. Klik hier om het trendrapport van december 2015 te downloaden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Podcast Valuta met Joost Derks

Zicht op lagere rentes brengt markten in extase

Marktupdate Uien

Uiensorteerders laten de teugels een beetje vieren

Marktupdate Uien

De week van de krach op de regionale uienbeurzen

Marktupdate Uien

Uienmarkt wordt steeds meer een kopersmarkt

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden