Frites weer in het schap

Aviko en Jumbo strijken plooien glad na prijsdiscussie

22 Maart 2016 - Clarisse van der Woude

Fritesproducent Aviko en supermarktketen Jumbo zijn eruit met elkaar. De twee partijen hebben een vergelijk getroffen in het meningsverschil over de prijs, zo meldt Dick van der Aart van Aviko.

De onenigheid over de prijs van Aviko-producten kwam begin maart tot uiting in de Jumbofilialen met dat producten niet meer weer werden aangevuld. Sindsdien werd er onderhandeld. Dinsdag liet Aviko weten er uit te zijn. ‘Het resulteert erin dat de klant bij Jumbo weer voldoende keuze vindt’, aldus Van der Aart.

We zijn er goed uitgekomen en iedereen is tevreden

Op de vraag of de Nederlandse frites misschien meer oplevert met de handel in Azië dan die met de Jumbo en andere supermarktketens, is Van der Aart helder. ‘Onze relatie met de consument is in vele jaren opgebouwd en die koesteren wij. De retailer vinden wij vaak aan onze kant om die markt op te bouwen en te ontwikkelen. Voor een goede retailpositie is het belangrijk daarop in te zetten. Beide afzetkanalen, dus ook de fritesexport, moeten wij effectief benutten.’

Of er in de toekomst vaker dergelijke impasses gaan komen, is speculeren stelt de Aviko-manager. ‘Op dit moment zijn we er goed uitgekomen en iedereen is tevreden.’

Foto: Jumbo in Nieuwerkerk op 1 maart 2016. Doorgestuurd door Peter Geluk via WhatsApp.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Foto's van lege schappen of andere opvallende zaken? Stuur deze dan naar ons WhatsApp nummer: 06 - 123 129 42. Een selectie plaatsen we op boerenbusiness. Via deze link voeg je ons nummer direct aan je contactenlijst toe. Handig!

Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws aardappelen

Personeel Aviko staakt opnieuw en nu langer

Nieuws Aardappelen

Poolprijs Aviko middelt in jaar met extremen

Nieuws Aardappelen

Aviko verkoopt fabriek in Cuijk aan investeerder

Nieuws aardappelen

Aviko komt met historisch hoge poolprijs: 362 euro

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden