Tyrrells neemt Aroma over

Britse chipsmaker meer voet aan Europese grond

30 Mei 2016 - Redactie Boerenbusiness

De Britse chipsfabrikant Tyrrells heeft Aroma Snacks overgenomen; één van de grootste Duitse biologische chipsproducten van Duitsland. Met de overname krijgt Tyrrell meer voet aan de grond in Europa en haalt het nog meer biologische kennis binnen.

Ongeveer negen maanden geleden zette de Britse chipsmaker haar eerste stap in internationale productie met de acquisitie van het Australische snackbedrijf Yarra Valley Snack Foods. Volgens Tyrrells is de biologische markt een snel groeiende business. Het heeft dan ook de ambitie het grootste premium snackmerk in de wereld te worden.

17

procent

verkoopstijging in VK

Met de inlijving van Aroma verhoogt het aantal productielocaties van Tyrrells wereldwijd tot vijf en meent het concern de jaarlijkse verkoop met 10 procent te laten stijgen. De Britten exporteren naar meer dan 37 landen en hebben dit jaar een merkwaarde van 230 miljoen pond. Dit financiële jaar steeg de verkoop in het Verenigd Koninkrijk met 17 procent.

De laatste aankoop maakt Duitsland de grootste Europese markt voor Tyrrells, gevolgd door Frankrijk. De chipsmaker die ook groentechips, zoete aardappelchips, popcorn en tortilla produceert, ziet meer in lokale productie dichtbij de consument dan in lange afstandsexport, omdat chips door de vele lucht nogal een volumineuze business is, zo stelt de CEO.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden