Tyrrells neemt Aroma over

Britse chipsmaker meer voet aan Europese grond

30 Mei 2016

De Britse chipsfabrikant Tyrrells heeft Aroma Snacks overgenomen; één van de grootste Duitse biologische chipsproducten van Duitsland. Met de overname krijgt Tyrrell meer voet aan de grond in Europa en haalt het nog meer biologische kennis binnen.

Ongeveer negen maanden geleden zette de Britse chipsmaker haar eerste stap in internationale productie met de acquisitie van het Australische snackbedrijf Yarra Valley Snack Foods. Volgens Tyrrells is de biologische markt een snel groeiende business. Het heeft dan ook de ambitie het grootste premium snackmerk in de wereld te worden.

17

procent

verkoopstijging in VK

Met de inlijving van Aroma verhoogt het aantal productielocaties van Tyrrells wereldwijd tot vijf en meent het concern de jaarlijkse verkoop met 10 procent te laten stijgen. De Britten exporteren naar meer dan 37 landen en hebben dit jaar een merkwaarde van 230 miljoen pond. Dit financiële jaar steeg de verkoop in het Verenigd Koninkrijk met 17 procent.

De laatste aankoop maakt Duitsland de grootste Europese markt voor Tyrrells, gevolgd door Frankrijk. De chipsmaker die ook groentechips, zoete aardappelchips, popcorn en tortilla produceert, ziet meer in lokale productie dichtbij de consument dan in lange afstandsexport, omdat chips door de vele lucht nogal een volumineuze business is, zo stelt de CEO.

De (grondstof)prijzen zijn flink in beweging, de ontwikkelingen in de wereld volgen zich in rap tempo op. Duiding in crisistijd is essentieel om goed te kunnen anticiperen. Juist nu is het belangrijk om over gedegen, actuele informatie en data te beschikken. Met een abonnement van Boerenbusiness kan je als ondernemer gefundeerde bedrijfsbeslissingen nemen. Bekijk het aanbod
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Varkensvleesproductie Duitsland krimpt bijna 12%

Nieuws Grondstoffen

Duitsers telen vooral maïs als hernieuwbare grondstof

Analyse Aardappelen

Aardappelareaal daalt, maar frites trekt eigen plan

Nieuws Melk

Duitse zuivel zonder gas binnen 3 dagen plat

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief