Countus Akkerbouw Index

Herstel akkerbouwmarkten in mei ingetogen

3 Juni 2016 - Redactie Boerenbusiness

Aan de dalende trend op de akkerbouwmarkten is in mei een einde gekomen. De Countus Akkerbouw Index die in samenwerking met DCA wordt samengesteld is weer licht stijgende, maar het herstel is ingetogen.

Het maandgemiddelde ging in mei omhoog naar 106.2 punten. In maart stond dat nog op 114 punten, maar in april was dat gezakt naar 103.8 punten. Daarmee lijkt het voorzichtigaan de goede kant weer op te gaan. Want sindsdien is de pootgoedprijs enkele euro’s verhoogd. Ook de voertarweprijs wist in mei de weg naar boven te vinden tot 161 euro per ton aan het eind van de maand.

Meer moeite had de uienprijs om overeind te blijven

Echter, de uienprijs had meer moeite om overeind te blijven. De eerste helft van mei bleef de prijs nog onveranderd, daarna kwam er een kortstondige lichte opleving om vervolgens dieper weg te zakken; tot rond een niveau van 14 euro per 100 kg. Op dit moment heerst er een flauwe stemming.

De aardappelmarkt werd in mei iets grilliger waarbij prijzen van 14 en 15 euro  per 100 kg elkaar afwisselden. De index wordt in mei afgesloten op een puntental van 105.3. Niet erg hoog, maar de aardappelmarkt is inmiddels in beweging gekomen en prijzen lopen op. Mogelijk jaagt dat de index in de maand juni weer wat aan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Analyse Aardappelen

Aardappelen blijven aan de prijs volgens Rabobank

Analyse Aardappelen

Marktbeweging en -beleving gaan niet gelijk op

Analyse Aardappelen

Vertrouwen is goed, maar aardappelvoorraad is beter

Analyse Uien

Het vertrouwen in de uienmarkt is verdampt

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden