Controle Farm Electronics

Tolsma-Grisnisch slaat strategische Britse slag

23 Juni 2016 - Redactie Boerenbusiness

Tolsma-Grisnich Group in Emmeloord heeft een meerderheidsbelang gekocht in Farm Electronics. Dit bedrijf in het Britse Grantham is specialist in bewaartechniek in het Verenigd Koninkrijk. Tolsma-Grisnich wil zo de internationale expansie verder vormgeven.

Tolsma heeft verkoopkantoren in China, India, Rusland, Oekraïne, de VS en Duitsland. Daar komt nu dus het Verenigd Koninkrijk bij. Volgens Pieter Wesseling, CEO van Tolsma-Grisnich, gaat het concern via Farm Electornics zich vooral richten op de uitbreiding van het marktaandeel in bulkbewaring en indirecte koelsystemen. 'De overname van Farm Electronics past goed in onze strategische plannen en we zien volop mogelijkheden en kansen in de markt bij bestaande en nieuwe klanten in het Verenigd Koninkrijk.'

De overname van Farm Electronics past goed in onze strategische plannen

Tolsma-Grisnich is specialist op het gebied van efficiënt bewaren en primair verwerken van aardappelen, uien en wortelen en produceert onder meer de Vision Control, een intelligente klimaatcomputer. 'De samenwerking heeft als doel om te zorgen voor continuïteit van het bedrijf en hiermee de omzet te laten groeien', zegt Tim Dudfield, managing director van Farm Electronics Ltd, in een verklaring.

Farm Electronics is een producent van energie-efficiënte systemen voor de bewaring van aardappels, uien en graan voor telers en verwerkers. Het producten pakket omvat onder meer de Cropscan klimaatcomputer, schakelpanelen, luiken, ventilatoren en ventilatiekanalen en mechanische koel systemen met een capaciteit van 12 tot 120 kW. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden