Countus Akkerbouw Index

Aardappelprijs brengt akkerbouwindex op stoom

6 September 2016 - Redactie Boerenbusiness

De stijgende aardappelprijs brengt de Countus Akkerbouw Index in beweging. De index kwam begin de maand nog onder de 80 punten uit, maar sloot de maand op 118.50 indexpunten. Naast aardappelen gaf ook pootgoed een positieve draai aan deze koersknaller.

De positieve stemming op de aardappelmarkt is zichtbaar in de stijgende lijn die de aardappelprijs vertoont over de afgelopen vier weken. In de eerste helft van augustus schommelt de termijnmarkt nog tussen de 16 en 18 euro per 100 kg, maar als op 22 augustus de 19 euro wordt aangetikt gaat het snel. Er volgt een prijsspurt richting 21 euro per ton. Die spurt zet zich in september voort.

Uienmarkt stuk minder volatiel dan vorig jaar augustus
 

Ook de pootgoedprijs raakt in deze periode in een spurtje. Hij loopt op van 28,50 per 100 kg naar 30 euro. De laatste keer dat dit prijsniveau werd gehaald was in september 2015. Overigens lag de prijs voor pootaardappelen in augustus 2015 met 33 euro nog net iets hoger.

De uienprijs hield zich in augustus vrij vlak op 11 euro en 11,75 euro per 100 kg, maar kon dat in de laatste week toch niet vol houden en zakte naar terug naar 10,50 per 100 kg. Daarmee is de markt een stuk minder volatiel dan vorig jaar in dezelfde periode.

De teneur in voertarwe is er in augustus niet op vooruitgegaan. De markt blijft een beetje in negativisme hangen. De tarweprijs loopt eerst wel wat op van 162 euro per ton naar 164, maar zakt in de laatste week terug naar 158,50 euro.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Analyse Aardappelen

Aardappelen blijven aan de prijs volgens Rabobank

Analyse Aardappelen

Marktbeweging en -beleving gaan niet gelijk op

Analyse Aardappelen

Vertrouwen is goed, maar aardappelvoorraad is beter

Analyse Uien

Het vertrouwen in de uienmarkt is verdampt

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden