Afscheid vicevoorzitters

Nieuwe gezichten bij Avebe ledenraad en RvC

19 December 2016 - Redactie Boerenbusiness - 7 reacties

De ledenraad van Avebe heeft maandag Martin Mollering en Huub van Rozendaal als nieuwe vicevoorzitters benoemd. Marijke Folkers-In ’t Hout treedt toe tot lid van de Raad van Commissarissen.

In de Jaarvergadering nam Avebe afscheid van vicevoorzitters Hermann Deuling en Frits Schepers. Beide heren treden af volgens schema en zijn niet herkiesbaar. Deuling is ruim 25 jaar bestuurlijk actief geweest bij Avebe. Vanaf 2005 maakte hij deel uit van de Raad van Commissarissen. Schepers was vanaf 2006 commissaris bij Avebe. 

Als opvolgers zijn door de Ledenraad benoemd Martin Mollering en Huub van Rozendaal. Mollering (52) is de huidige voorzitter van het Avebe district Weser Ems. Mollering is naast zijn functie als bedrijfsleider van het grootlandbouwbedrijf ‘Wirtschaftsbetriebe Meppen’ een ervaren bestuurder. Huub van Rozendaal (60), heeft ruime financiële ervaring, is registeraccountant en was onder meer financieel directeur van de Sligro Food Group.

Tevens is Marijke Folkers-In ’t Hout benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen. Folkers-In ’t Hout (33) is mede-eigenaar van een akkerbouw-, pluimvee- en varkensbedrijf en heeft naast ruime bestuurlijke ervaring in het bedrijfsleven.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer
Reacties
7 reacties
Jef Berisha 20 December 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/aardappelen/artikel/10872723/Nieuwe-gezichten-bij-Avebe-ledenraad-en-RvC]Nieuwe gezichten bij Avebe ledenraad en RvC[/url]
Heren,
Wens u veel succes. Avebe is een mooi en goed bedrijf.
grensboer 23 December 2016
avebe is niks en wordt ook niks !
ga toch fietsen kerel , met je 7.2 ct !
Abonnee
veenkoloniaal 24 December 2016
denk ook dat je gelijk hebt grensboer
heb nog aandelen, wil ze kwijt geef 400 euro per aandeel toe
wie is geinteresseerd?
Zandbodem 25 December 2016
Vooroorlogseprijzen voor zetmeelaardappelen kosten rijzen de pan uit ,onrendabele teelt
Drent 25 December 2016
Ja de prijs zal toch drastisch omhoog moeten willen ze genoeg telers overhouden om de fabriek draaiende te houden en het bestuur maar klagen dat ze te weinig voorraden kunnen opbouwen en te weinig grondstof krijgen, hoe zou dat toch komen? Als ze niet oppassen draait de fabriek straks met onderbezetting met alle gevolgen van dien!
Drent2 25 December 2016
Ik denk dat Drentse telers blij mogen zijn dat er überhaupt nog een avebe is. Door wratziekte veel fritesrassen niet toegestaan, idem met AM. En saldo vlokken nagenoeg gelijk aan zetmeel, alleen veel meer werk. Bij fritesindustrie zitten Drenten aan de laatste speen, als het er op aan komt.
Drent2 25 December 2016
Ik denk dat Drentse telers blij mogen zijn dat er überhaupt nog een avebe is. Door wratziekte veel fritesrassen niet toegestaan, idem met AM. En saldo vlokken nagenoeg gelijk aan zetmeel, alleen veel meer werk. Bij fritesindustrie zitten Drenten aan de laatste speen, als het er op aan komt.
Drent 25 December 2016
Daar heb je gelijk in,daarom was het voor de hele sector beter dat avebe meer gaat betalen omdat de fritesindustrie dan wel mee moet. Er zijn ook resistente rassen die voor vlokken gebruikt worden dus dat is het probleem niet, alleen moet de prijs wat omhoog.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws Jaarcijfers

Prestatieprijs Avebe zet met afstand nieuw record neer

Analyse aardappelen

Avebe trapt campagne af met uitdagingen

Nieuws Aardappelen

Avebe trapt op de rem en verlaagt de basisprijs

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden