Agrifoto

Inside Aardappelen

Britse aardappelvoorraad fors lager

15 Maart 2019 - Anne Jan Doorn - 1 reactie

De aardappelvoorraden in Groot-Brittannië zijn fors lager dan vorig jaar. Dit komt niet alleen door lagere opbrengsten, maar ook door de kwaliteitsproblemen in de schuren en de vraag vanaf het Europese vasteland.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Agricultural and Horticultural Development Board (AHDB) schrijft dat de voorraden aan de overkant van het Kanaal ongeveer 24% lager zijn, in vergelijking tot vorig jaar in deze periode. Naar schatting ligt er nog 1,84 miljoen ton aardappelen in de Britse voorraadschuren.

Snelle verkoop
Dat Groot-Brittannië min of meer leeggekocht wordt, blijkt uit cijfers over de voorraad in januari en december. In deze 2 maanden werd 1,13 miljoen ton aardappelen uit de Britse voorraadschuren gehaald. Dit tempo werd, met uitzondering van afgelopen seizoen, voor het laatst behaald in seizoen 2011/2012.

De snelle leegverkoop heeft vooral te maken met de hoge temperaturen, waardoor bewaring lastiger is. De problemen in de Britse bewaringen zijn al langer bekend; zo zijn er onder meer veel problemen met te vroeg kiemende pootaardappelen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden