Shutterstock

Inside Aardappelen

Termijnmarkt herstelt wat na dip in begin van de week

14 Augustus 2019

Na de dip van dinsdag 13 augustus, herstelde de termijnmarkt van de aprilnotering voor 2020 zich woensdag 14 augustus weer enigszins.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Technisch gezien is dat een redelijk logische beweging. Dit seizoen is het niveau van €12,50 tot 3 keer toe getest, maar in de afgelopen dagen is dat prijsniveau met veel donder en geweld geslecht. Daarmee werd een gat (ook wel Gap) geslagen tussen de oorspronkelijke bodem van €12,50 en €11,00, al is deze woensdag 14 augustus dus weer bijna opgevuld.

Hogere prijs?
Of de markt, dan wel de kopers, zin hebben om in de komende dagen op een prijs boven de €12,50 te kopen, valt echter nog te bezien. De spirit is er momenteel wel even uit, als gevolg van het weertype. Met name het koele weer en de te verwachten regen laten de aardappelen juist in deze belangrijke maand groeien.

De komende periode zal bepalend zijn voor het verder prijsverloop van de markt. Wat zal de aardappeloogst in de EU-5 worden? Wordt er (ten opzichte van voorgaande jaren) een gemiddelde aardappeloogst gerooid, dan is een marktprijs tussen €15 en €20 lastig te realiseren. Wordt een gemiddelde aardappeloogst niet gehaald, dan zou de bodem (met een termijnmarktniveau van €11,00) voorlopig even gezien zijn.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden