Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

Nieuws Stikstofcrisis

FDF stelt actievoeren even uit

13 Juli 2020 - Erik Colenbrander - 5 reacties

Vandaag en morgen wordt op veel plaatsen in heel Nederland ingekuild. Deze week heeft dat prioriteit boven protestacties. Maar volgende week kan heel Nederland op nieuwe acties rekenen van Farmers Defence Force (FDF).

Een mededeling met deze strekking volgde vanmiddag op een eerder op de dag gesteld ultimatum van FDF aan minister Carola Schouten van LNV.  Uiterlijk volgende week maandag moet haar ministeriele beleidsregel voor eiwitarmer voer zijn geschrapt. 

Een uur later liet de minister al weten via NOS.nl dat ze het ultimatum naast zich neerlegt, door te verwijzen naar het democratisch besluitvormingsproces. De Spoedwet Stikstof, waar de ministeriele voermaatregel onderdeel van uitmaakt, is aangenomen door zowel de Tweede als de Eerste Kamer.

Agractie fonds om boetes te betalen
FDF gaat er van uit dat 'heel veel gematigde boeren' zich bij de FDF acties zullen aansluiten, als Schouten voor volgende week dinsdag geen stappen zet. Met de verwijzing naar gematigde boeren wordt ongetwijfeld ook de aanhang van belangengroepering Agractie bedoeld, die zich vorige week na de arrestaties bij het protest in het Drentse Wijster solidair verklaarde met FDF. Dat deed ook varkenshouderij organisatie POV.

Agractie meldt vandaag dat de reacties van boeren die €390,- boete hebben gehad binnenstromen. Hiervoor is een solidariteitsfonds in het leven geroepen zodat de kosten zoveel mogelijk worden gedeeld. Boetes voor ernstige misdrijven uitgezonderd. Agractie roept ook niet op met trekkers de verkeersregels te overtreden, schrijft de organisatie in een persverklaring.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
5 reacties
kikker 13 Juli 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/artikel/10888350/fdf-stelt-actievoeren-even-uit]FDF stelt actievoeren even uit[/url]
De eerste zin geeft het al aan ze moeten inkuilen ! Ga voortaan demonstreren als groep koeienboeren in plaats van ook de andere landbouwsectoren in kwaad daglicht te stellen.
Abonnee
zittende kikker 13 Juli 2020
kikker je naam zegt al genoeg.......
jouw sector komt van zelf wel aan de beurt en dan ook niet gaan vragen om hulp
huug 13 Juli 2020
softy
Abonnee
beste 13 Juli 2020
uiteraard wij hoeven geen solidariteit van de mede burgers te hebben als ze aan diergezondheid komen. Moeten wij aan de buren vragen of stadsgenoten of dat hun dat wel oké vinden? schei toch uit man harde actie's, als een hele sector tegen je keert moet schouten is naar gaan denken of dat ze het wel goed heeft gedaan, of dat ze niet van standpunt moet veranderen ze is tenslotte minister van landbouw geen minister van bouw ofwel? koeien moeten ziek gemaakt worden of doodgemaakt worden en of geslacht worden om grond grasland omgebouwd worden tot naar een hoop stenen in dit co2 tijdperk heel die ministerie van landbouw moet deugt van geen cent.
Abonnee
Fontane 14 Juli 2020
Zo is dat en dan aan 1 blok veehouderij akkerbouw en intensieve veehouderij.
We moeten elkaar niet verliezen maar steunen anders zijn we zo uitgespeeld.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Achtergrond Stikstofstemming

Renure-succes Adema, nu nog overbruggingsboei

Achtergrond Stikstofstemming

EU vreest BBB-effect en snijdt dieper in Green Deal

Achtergrond Emissie

CO2 dicteert waarde voeding en verwart beleid

Achtergrond Stikstofstemming

Rechtse vier weer om tafel in schurende formatie

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden