Eigen foto

Ruwvoertour Voorjaarswerk

Verse grasmat inzaaien en ploegen voor de maïs

31 Maart 2020 - Redactie Boerenbusiness

Melkveehouders die deelnemen aan de Boerenbusiness Ruwvoertour zijn de afgelopen week druk op het land bezig geweest. Zo is een verse grasmat ingezaaid en worden percelen geprepareerd voor het zaaien van de snijmaïs.

Het inzaaien van de grasmat in Zeewolde (Flevoland) was geen gemakkelijke opgave voor de deelnemende veehouder. De grond, waar afgelopen jaar aardappelen op zijn geteeld, was hard en moeilijk te breken. Voor de grondbewerking uit is 30 kuub rundveedrijfmest per hectare op het perceel aangebracht. 

Door het natte najaar werd ervoor gekozen om het perceel pas dit voorjaar in de zaaien met een grasklavermengsel. Dor de vele neerslag in februari was er nog niet voldoende draagkracht op het perceel tot afgelopen week. Na het bemesten werd de grond met een vleugelschaarcultivator los en luchtig gemaakt, hierna werd met een rotorkopeg geprobeerd te kluiten wat kleiner te maken. Na het eggen werd het graszaad ingezaaid, ook hier werd gebruik gemaakt van een rotorkopeg én een frontcultivator. Na het inzaaien is de grond aangerold met een Cambridgerol. 

Frezen en ploegen
Drie deelnemende veehouders van de Ruwvoertour hebben afgelopen week het maïsland bewerkt om het klaar te maken voor het zaaien van de snijmaïs. De meeste van hen hebben eerst een frees gebruikt om de grasmat kapot te maken en daarna een ploeg om deze onder te bewerken.

Een aantal foto's van de verschillende werkzaamheden zijn terug te vinden in deze fotoreportage

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden