Belgapom

Nieuws Aardappelen

Christophe Vermeulen nieuwe CEO van Belgapom

3 December 2020 - Jeannet Pennings - 8 reacties

Belgapom heeft een nieuwe opvolger gevonden voor Romain Cools. Christophe Vermeulen zal komend jaar zijn plek als CEO innemen. De jurist werkte afgelopen jaren vanuit het Europees Parlement al samen met de aardappelsector rond handelsconflicten.

De zoektocht naar een nieuwe CEO voor de Belgische aardappelorganisatie Belgapom verliep niet zonder horten of stoten. De beoogde kandidaat Tom Vandenkendelaere besloot dit najaar opnieuw plaats te nemen in het Europees Parlement. Dat betekende dat de branchevereniging voor de aardappelhandel en verwerkende industrie opnieuw op zoek moest naar een opvolger voor Cools, de huidige waarnemende CEO.

Met Christophe Vermeulen is die missie volgens Belgapom-voorzitter Marc Van Herreweghe geslaagd. "Zowel zijn opleiding als zijn ervaring op nationaal en internationaal vlak vormen een sterke basis om de sector zijn bedrijven bij te staan en te vertegenwoordigen." Vermeulen heeft een juridische achtergrond en is gespecialiseerd in Europees Recht.

Veel uitdagingen voor sector
De nieuwe CEO van Belgapom start op 1 januari 2021. Romain Cools blijft tot halverwege het jaar als adviseur betrokken. Daarna zal hij, waar nodig, tot eind 2021 zijn opvolger met raad en daad bijstaan. Dat geldt niet alleen voor Belgapom, maar ook voor koepelorganisatie FVPhouse waar Vermeulen eveneens directeur van wordt.

Vermeulen was afgelopen periode teamleider, communicatieverantwoordelijke en adviseur handel en buitenlands beleid in het Europees Parlement. Daar kon hij zich verdiepen in de voor de aardappelsector belangrijke Europese politiek. "Ik ben uitermate trots dat ik de belangen van onze aardappelsector, het kroonjuweel van onze agro-voedingsindustrie, mag verdedigen. En er ligt werk op de plank: de coronacrisis, brexit, antidumping, Green Deal, uitdagingen rond duurzaamheid en gezondheid... het lijstje is behoorlijk indrukwekkend."

Cools nog niet uit beeld
Ook Romain Cools is tevreden met zijn opvolger. "Ik heb hem leren kennen via zijn activiteiten binnen het Europees Parlement. Ik was onder de indruk van zijn dossierkennis en zijn grote enthousiasme. Daarbij hebben we met Vandenkendelaere een sterk aanspreekpunt in Europa." Cools was 30 jaar secretaris van Belgapom en gaat komend jaar met pensioen. Dan is hij voor de sector nog niet helemaal uit beeld. "Tot na het World Potato Congress in Dublin in juni 2022 blijf ik voorzitter/CEO van de Canadese NGO World Potato Congress, een netwerkplatform voor de globale aardappelketen."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jeannet Pennings

Jeannet heeft haar roots in de bloembollensector liggen en zij groeide op een agrarisch bedrijf in de kop van Noord-Holland op. Als generalist bericht ze voor Boerenbusiness over alle sectoren. Daarnaast verkent ze de mogelijkheden van sponsored advertising.
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer
Reacties
8 reacties
teler 3 December 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/aardappelen/artikel/10890254/christophe-vermeulen-nieuwe-ceo-van-belgapom]Christophe Vermeulen nieuwe CEO van Belgapom[/url]
na een directeur die 100% voor de industrie en 100% tegen boeren is, hebben we een directeur die 200% gunstig is voor de industrie en ongunstig voor boeren!
Abonnee
Jantje 3 December 2020
Wat had je verwacht dan?

Wie is Belgapom?
Belgapom is de erkende beroepsvereniging voor de Belgische aardappelhandel en –verwerking, die zowel op nationaal als internationaal vlak de belangen behartigt van de Belgische handelaars in aardappelen, de bereiders-verpakkers, exporteurs, aardappelschilbedrijven, de aardappelverwerkende bedrijven en de producenten van en handelaars in pootgoed.
Insider 3 December 2020
Geef deze man toch eerst wat krediet.
Het is niet omdat je de belangen van handel en verwerkende industrie behartigt dat je tegen de boeren bent.
In mijn overtuiging kan dat hand in hand gaan, we hebben mekaar nodig. Met samenwerking bereiken we meer dan met mekaar naar het leven te staan.
Boon 3 December 2020
we hebben elkaar nodig????
daar is zeer weinig van te merken is de prijs 10 noteert de belgapom 6 dat snapt mijn zoon van 3 dat dit niet meer moet kunnen anno 2020 alles aan eigen kant schuiven...
boer 3 December 2020
Geef belgapom eens ongelijk als de boeren niet een belangenvereniging voor de aardappelteelt kunnen samenstellen, waarom zou belgapom dan hoge noteringen plaatsen.
Hoe zou je zelf zijn?
boer 3 December 2020
Kijk maar eens naar het weg vallen van cipc hoe slecht zijn de landbouwers daar verdedigd. Dit is gewoon een schande. Totaal geen moeite gedaan voor het behoud van cipc. En waar staan we nu....
vrije prijs op 2 cent contractprijs is ook geen rijkmaker.
Maar wel lekker betalen voor de nieuwe kiemremmingsmiddelen.
En de drie nieuwe middelen zijn nog niet eens half zo goed als cipc, maar wel 10 keer zo duur!

Abonnee
lezertje 3 December 2020
ik denk dat er een stukje copy paste in het artikel zit...
belge 3 December 2020
Ik denk dat de nieuwe CEO van Belgapom een nieuwe naam voor zijn organisatie moet voorstellen: ik aarzel tussen belgamafia en mafiapom
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
aardappel noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden