Flynth

Nieuws Overname

Flynth wil noodlijdend Accon avm inlijven

24 December 2021 - Redactie Boerenbusiness

Accountantsbureau Flynth gaat waarschijnlijk branchegenoot Accon avm inlijven. Daarmee lijkt er een oplossing gevonden voor Accon avm die in de problemen zit door een miljoenengat in de eigen boekhouding.

Het Financieele Dagblad meldt dat Accon avm wankelt door grote financiële problemen. Uit het jaarverslag over 2020 blijkt dat de solvabiliteit nog maar 7% bedraagt. Aanvankelijk meldde Accon avm een solvabiliteit van 38%, met eigen vermogen van €25,1 miljoen op 31 december 2019.

Nu blijkt dat de winst en omzet jarenlang te florissant is voorgesteld. Door de afwaarderingen hiervoor, gecombineerd met een verlies van €6,6 miljoen in de exploitatie, was het eigen vermogen nog maar €5,2 miljoen eind vorig jaar. De conclusie is dat Accon avm niet zelfstandig verder kan.

Flynth is nu met Accon avm in onderhandeling over een overname. Naar verluidt zijn de gesprekken in een ver gevorderd stadium. Wanneer beide bedrijven samengaan, ontstaat er een omzet van €225 miljoen met ruim 2.000 medewerkers.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden