Shutterstock

Aangeboden door Omnivent

Open dag bewaarschuur Kloppenburg

13 Februari 2019

Bouwbedrijf Lont en Omnivent organiseren vrijdag 15 februari (met verschillende partners en leveranciers) een open dag ter gelegenheid van de nieuwe bewaarschuur voor 2.200 ton pootgoed bij akkerbouwbedrijf Kloppenburg.

Bouwbedrijf Lont ontwierp en bouwde de bewaarschuur van Kloppenburg en Omnivent verzorgde de inrichting. Het sleutelwoord voor de schuur is 'flexibiliteit'; zo is met een slimme koppeling van brandwerend materiaal een verbinding gemaakt tussen de oude en nieuwe schuur. De flexibiliteit van de bewaarschuur komt tevens terug in de logistieke mogelijkheden, uitgebreide automatisering, droogmogelijkheden en de 5 bewaarcellen die in grootte variëren.

Tijdens de bouw is er door bouwbedrijf Lont gekeken naar hoogwaardige isolatiematerialen. Op basis daarvan is de groep uiteindelijk uitgekomen bij het materiaal RC (RC is 7). Lont begeleidde bovendien het complete vergunningtraject voor de bewaarschuur.

OmniCuro
Daarnaast houdt Kloppenburg continu zicht op de situatie in de bewaring door gebruik te maken van OmniCuro, de slimme bewaarautomatisering van Omnivent. OmniCuro regelt onder meer de condens-drooginstallatie, waarmee gedroogd kan worden zonder toepassing van buitenlucht. Dit is ideaal bij natte seizoenen, zoals oogstjaar 2017.

Om kleingebruiker te blijven, heeft Kloppenburg gekozen voor het EMS-systeem (energie management systeem) van Omnivent. Door dit systeem in OmniCuro te verwerken, wordt overbelasting van het energienetwerk voorkomen. Door het actuele stroomgebruik te meten en ervoor te zorgen dat de apertuur gefaseerd inschakelt, kan Kloppenburg uit de voeten met zijn 80 ampère. Daarnaast kan hij de volledige koeling laten draaien zonder dat de stoppen eruit vliegen.

Open dag
Tijdens de open dag op vrijdag 15 februari kunnen de geïnteresseerden kennis maken met alle partners die tijdens de bouw een rol gespeeld hebben in de hypermoderne bewaarschuur. Er is ook aan de kinderen gedacht! Geïnteresseerden zijn welkom op: Vrijdag 15 februari 2019 van 13:00 tot 18:00 uur (met uitloop tot 21.00 uur) in Munnekezijl (Olde Borchweg 65).

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden