Shutterstock

Gewastour Weerdatavergelijking

Meer neerslag en minder beregend in juni

4 Juli 2019 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Op de percelen van de Boerenbusiness Gewastour viel in juni aanzienlijk meer regen dan in 2018. Daarbij zijn ook tussen de percelen forse verschillen zichtbaar. Het perceel in Escharen ontving dit jaar zelfs de helft minder neerslag dan afgelopen jaar.

Op ieder perceel van de Gewastour staat een weerpaal van Sencrop. Die meet de neerslag, temperatuur en luchtvochtigheid op het perceel. Alle data van dit jaar is vergeleken met de data van de Gewastour van 2018. Dat levert grote verschillen op.

Aanzienlijk meer neerslag 
Op het perceel in Middenmeer (Noord-Holland) viel de afgelopen maand ruim 8,5 keer zoveel neerslag als in dezelfde maand vorig jaar. Daarnaast ontving het perceel in Scharendijke (Zeeland) over juni circa 6 keer zoveel neerslag als in juni 2018. Op het perceel in Fijnaart (Noord-Brabant) is het verschil ten opzichte van 2018 zelfs extreem te noemen, want hier viel bijna 30 keer zoveel water. 

De neerslaghoeveelheden op de Gewastourpercelen in Spijk (Groningen), Dronten (Flevoland), Ens (Flevoland) en Hank (Noord-Brabant) verschillen daarentegen niet veel met vorig jaar. Op het perceel in Dronten viel iets minder neerslag, terwijl de andere percelen juist iets meer ontvingen dan in 2018. Het perceel in Escharen (Noord-Brabant) moet het echter met de helft minder regen doen.

Gegevens
Bij de vergelijking is beregening niet meegenomen, al kan er wel worden geconcludeerd dat er in juni 2019 minder beregend is dan in juni 2018. Dit jaar is op de Gewastourpercelen alleen in de laatste dagen van de maand juni beregend. 

Daarnaast deden niet alle percelen zowel dit jaar als vorig jaar mee. Om deze reden is de data van het perceel in Ens vergeleken met de data van het perceel in Marknesse. De neerslagdata van het perceel in Dronten is vergeleken met de neerslagdata van het perceel in Biddinghuizen. 

Weerdata volgen?
Benieuwd naar alle weerdata van de Boerenbusiness Gewastour? Klik dan hier en bekijk alle actuele weerdata voor de uien- en aardappelpercelen van de Gewastour. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
erik 4 Juli 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10883129/meer-neerslag-en-minder-beregend-in-juni]Meer neerslag en minder beregend in juni[/url]
met zoveel variabelen kun je niet van data spreken. roepen dat er ergens 8,5 maal zoveel water is gevallen zegt ook niks, gaat dat van 1 naar 8,5? dit komt over als beeldvulling en berichtgeving die de industrieën past. Graag reële beeldvorming Boeren Business. Als je regens iets zinnigs over wilt vertellen moeten resultaten minstens 4 maal herhaald worden
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden