Shutterstock

Aangeboden door ACCON■AVM

Fritesaardappelteler: let op uw compensatie van RVO

15 Mei 2020

Diverse aardappeltelers laten ons weten dat zij voorstellen ontvangen van hun verwerker(s) om problemen in de levering van aardappelen op te lossen. Ontvangt u ook zo’n voorstel? Neem dan direct contact op met uw acconâ– avm adviseur en voorkom dat u de compensatie van de RVO op het spel zet.

Wat staat er in de voorstellen?
De voorstellen die de aardappelverwerkers naar aardappeltelers, zien er in hoofdlijnen zo uit. De bestaande overeenkomst met de aardappelverwerker wordt beëindigd in onderling overleg of als ontbonden beschouwd. Daarvoor in de plaats worden nieuwe afspraken voorgesteld, met daarin:

  • een afzetregeling.
  • een nieuw contract, waarin staat dat de aardappelverwerker zorgt voor afvoer van de aardappelen voor de productie van veevoer.
  • een ‘veronderstelde compensatie’ door de RVO.

Oorspronkelijke afspraken bepalend voor compensatie
In de voorstellen stelt de verwerkende industrie dus een wijziging voor van de oorspronkelijke afspraken tussen u en uw verwerker. Maar de compensatieregeling is juist gebaseerd op die oorspronkelijke afspraken. Zeg dus nooit zomaar ‘ja’!

Meer weten? Senior Juridisch Adviseur Colette Cohen geeft in haar blog advies over dit onderwerp. Lees de blog hier.

Meer corona-advies
Wilt u meer informatie over de tegemoetkoming? Of heeft u andere (coronagerelateerde) vragen? Neem contact op met uw acconâ– avm adviseur of een acconâ– avm kantoor bij u in de buurt. Of ontdek meer tips en adviezen in het online dossier ‘Ondernemen in coronatijd’.

Deze businesscase is powered by:
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief