Shutterstock

Aangeboden door accon■avm

Samenwerking in de akkerbouw

17 December 2021

Samenwerkingen zijn van alle tijden, hoewel volledige integratie van (soms meerdere) akkerbouwbedrijven vooral de laatste jaren plaatsvindt. In deze blog vertelt bedrijfskundig adviseur Peter Klompe van accon■avm hoe u deze samenwerking kunt optimaliseren. Zowel op het gebied van kostenbesparing als het optimaliseren van de omzet.

In een eerdere blog is het onderwerp samenwerking in de akkerbouw aan de orde geweest. Peter Klompe heeft vanuit ervaringen in de praktijk gedeeld hoe u als samenwerkingspartners in de akkerbouw elkaar kunt opzoeken. Dit blijkt over het algemeen een natuurlijk proces te zijn.

De meeste samenwerkingen ontstaan om kosten te sparen door efficiënter te werken. Dit is veelal ook het geval. Verder kunt u werken met grotere en modernere machines waardoor meer capaciteit per uur of dag ontstaat. Ook kunt u zaken als gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen en brandstoffen grootschaliger inkopen door inkoopvoordeel. Resultaten van kostenbesparing zijn vrij snel zichtbaar en kwantificeerbaar. Een veel uitdagender onderwerp is het optimaliseren van de omzet. Dit onderwerp levert meer discussie en gesprekstof op.

Lees verder op de website van accon■avm

Het is heel sterk van u en uw partners afhankelijk hoe u de totale bedrijfsvoering in de samenwerking organiseert. Bespreek álles als u een nieuwe samenwerking aangaat. Met een open en eerlijke houding brengt u elkaar verder. De adviseurs van accon■avm helpen u graag bij uw vraagstukken op het gebied van samenwerking. Samen brengen we u en uw onderneming verder, met focus op de toekomst. U kunt gebruik maken van het contactformulier of een afspraak maken bij een accon■avm kantoor bij u in de buurt.

Deze businesscase is powered by:
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief