Shutterstock

Aangeboden door accon■avm

Herwaardering van landbouwgrond

25 Januari 2022

Herwaarderen van landbouwgrond is mogelijk als zich een bijzondere omstandigheid voordoet. Vaak speelt het aangaan van een samenwerkingsverband of het wijzigen van de voorwaarden van een reeds bestaand samenwerkingsverband hierbij een rol, zoals blijkt uit de casus van vader Bas en zoon Freek.

Vader Bas heeft zijn onroerende zaken (waaronder zijn landbouwgronden) in zijn persoonlijke onderneming. Deze onroerende zaken stelt hij ter beschikking aan de maatschap die hij samen heeft met zijn zoon Freek. De gronden heeft Bas al jaren geleden voor een laag bedrag gekocht van zijn vader. De 100 hectare landbouwgrond staat voor een bedrag van gemiddeld 10.000 euro per hectare op de balans van Bas. Bas heeft al verschillende keren het advies gehad om na te denken over herwaarderen, maar kon voor zichzelf de knoop maar niet doorhakken om het te doen. Maar de berichtgeving over de landbouwvrijstelling stelt hem niet gerust. Stel dat ze de landbouwvrijstelling afschaffen en er geen fatsoenlijke overgangsregeling komt. Hij besluit daarom uiteindelijk toch om de mogelijkheid van herwaarderen te laten onderzoeken. Hij neemt contact op met zijn accon■avm adviseur.

Lees verder op de website van accon■avm

Wij staan voor u klaar
Wellicht hebt u deze stap (nog) niet gezet, praat eens met uw adviseur over wat de mogelijkheden zijn. Uiteraard zitten er meer facetten aan vast dan in de blog omschreven en kan uw persoonlijk situatie van belang zijn bij of het al dan niet verstandig is om te herwaarderen. Hebt u deze stap al wel gezet en is dat al enige tijd geleden? Dan kan het opnieuw herwaarderen weer interessant zijn!

Webinar 8 februari: Herwaardering landbouwgrond
Tijdens het webinar van 8 februari leggen de specialisten van accon■avm uit hoe u uw landbouwgrond kunt herwaarderen en waar u zoal rekening mee kunt houden. Zo doet u nieuwe inzichten op en hebt u de mogelijkheid vragen te stellen aan onze experts. Lees hier meer en meld u aan.

Whitepaper: de mogelijkheden voor herwaarderen
Wat houdt herwaardering precies in en wanneer kan het interessant zijn om te doen? U kunt onderaan dit artikel op de website van accon■avm een whitepaper downloaden, waarmee u zich nog meer kunt verdiepen in dit onderwerp. Neem contact op met een accon■avm adviseur of maak gebruik van het contactformulier. Dan kijken we samen hoe u meer ruimte krijgt voor ondernemen.

Deze businesscase is powered by:
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief