Shutterstock

Aangeboden door accon‚Ė†avm

Stikstofnormen voor akkerbouwgewassen 2022

11 Februari 2022

De hoeveelheid stikstof die u mag gebruiken op uw landbouwgrond staat vermeld in Tabel 2 (RVO: Stikstof landbouwgrond 2022). In een aantal situaties mag u méér stikstof gebruiken.

Om de volledige groeicapaciteit van bepaalde gewassen op uw bedrijf te benutten, is het soms nodig om meer stikstof toe te dienen dan de normen in Tabel 2.

Uitzonderingen
Op de website van accon‚Ė†avm vindt u meer informatie over de uitzonderingssituaties:

  • Stikstofdifferentiatie:
    Hebt u kleipercelen waarop u de afgelopen drie jaren hogere opbrengsten had voor suikerbieten, fritesaardappelen, tarwe of gerst? Dan mag u hier extra stikstof per hectare gebruiken.
  • Equivalent hogere opbrengsten:
    Had u de afgelopen drie jaren elk jaar een hogere gewasopbrengst? Dan mag u onder de zogenaamde equivalente maatregel meer stikstof gebruiken.
  • Stikstofherstelbemesting:
    Verwacht u minder opbrengsten dan anders in verband met extreme regenval? Of is de kwaliteit van uw gewas hierdoor lager? Dan mag u mogelijk extra kunstmest gebruiken.

U kunt bovenstaande regelingen combineren. Tenzij dit voor hetzelfde gewas is.

Advies nodig?
Hebt u vragen over de stikstofgebruiksnormen voor akkerbouwgewassen? Of hebt u hulp nodig bij het berekenen van uw stikstofgebruiksnormen? De specialisten van accon‚Ė†avm staan voor u klaar. Ook kunnen wij een accountantsverklaring voor u verzorgen. Vraag uw accon‚Ė†avm adviseur naar de mogelijkheden of maak gebruik van het contactformulier op onze website. Samen brengen we u en uw onderneming verder, met focus op de toekomst.

Deze businesscase is powered by:
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief