Agrifirm

Nieuws Samenwerking

Agrifirm steekt geld in impactinvesteerder

22 Maart 2022 - 3 reacties

Coöperatie Agrifirm gaat samenwerken met en geld steken in impactinvesteerder Astanor Ventures. Astanor investeert in 'impactgedreven agrifood tech start-ups' die een rol kunnen spelen bij de aanpak van uitdagingen als klimaatverandering, biodiversiteit, circulariteit en gezondheid.

De partners zullen elkaar gaan versterken op het gebied van kennisuitwisseling. Astanor heeft veel expertise rondom groei van start-ups en beschikt over een uitgebreid netwerk in de internationale wereld van agri-food start-ups. Agrifirm kan als landbouwcoöperatie juist technische en praktische kennis inbrengen vanuit de primaire agrarische sector en heeft een breed netwerk in deze sector. Agrifirm kan Astanor gaan ondersteunen bij de evaluatie van bedrijven en technologieën voor toekomstige investeringen. Ook biedt Agrifirm de start-ups toegang tot haar uitgebreide netwerk van boeren om nieuwe technologieën te optimaleren en te ondersteunen bij de commercialisatie van de diensten en producten.

Kennis voor leden coöperatie
Voor Agrifirm loont de samenwerking zich volgens het bedrijf in het versterken van het start-upnetwerk van de coöperatie. Daarnaast kan het de innovatiekracht van Agrifirm versnellen en innovatieve en duurzame oplossingen naar de coöperatieleden overbrengen.

Een woordvoerder laat bij navraag weten dat Agrifirm ook 'in het fonds is gestapt' en dus een financiële investering doet. Om welk bedrag het gaat 'is confidentieel' en wil het bedrijf niet zeggen.

boerenbusiness.nl

Stef Wissink

Stef Wissink is redacteur bij Boerenbusiness en schrijft over de actuele marktontwikkelingen op de zuivel- en varkensmarkt. Ook volgt hij de Nederlandse en internationale agribusiness.
In tijden als deze houden we je graag op de hoogte van objectieve en transparante marktinformatie, aangevuld met heldere prijzen en noteringen. Daarom haal je deze maand meer uit jouw gratis Boerenbusiness Account. Je krijgt van ons in de maand juli 10 gratis premium-artikelen cadeau. Meld je aan
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
Abonnee
zeeuw 22 Maart 2022
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/artikel/10897378/agrifirm-steekt-geld-in-impactinvesteerder]Agrifirm steekt geld in impactinvesteerder[/url]
ik dacht juist dat Agrifirm geld toe zou krijgen
alle boerendata hebben ze ook gratis op die manier
Abonnee
ome henk 22 Maart 2022
Wij leden hebben een achtergestelde financiering aan agrifirm, laat ze maar vertellen waar ze ons geld in steken, leuk spelen met andermans geld. Daar hebben we vaker goede dingen van gezien.
Abonnee
patrick peumans 22 Maart 2022
de boeren zijn zo slim geweest hun data altijd door te sturen.
daardoor wisten de leveranciers en de afnemers perfect wat de kostprijs was om zo de boeren verder uit te persen
U kunt niet meer reageren.
Boerenbusiness Award

Win jij dit jaar de Agribusiness Award?

Maak kans op een mediapakket en een vervolgtraject van ABN AMRO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Granen

Recordprijs voor granenpool Agrifirm

Analyse melk

Kan FrieslandCampina met lagere instap leden winnen?

Nieuws Melk

FrieslandCampina zet mes in entreepremie

Analyse Melk

Lage aanvoer goed voor prijs, slecht voor verwerker

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief