In lijn met ambities

Bonduelle groeit vooral buiten de EU

17 Februari 2014 - Redactie Boerenbusiness

Een herstel in de verkoop buiten Europa heeft het eerste halfjaar de omzet bij het Franse Bonduelle goed gedaan. De omzetstijging is in lijn met de jaarlijkse ambities. Dat meldt de conserven- en groenteverwerker op haar website.

Het bedrijf boekte een omzetstijging van 0,9 procent tot 987.7 miljoen euro in de zes maanden tot eind december. Terwijl de verkoop buiten Europa in het eerste kwartaal daalde, steeg deze met 1,6 procent in het tweede kwartaal tot 355.1 miljoen euro. Binnen Europa daalde de omzet het eerste kwartaal, wat leidde tot een stijging van 0,4 procent in de eerste half jaar tot 632.6 miljoen euro. 

Bonduelle wees op de uitdagingen in de Italiaanse versproducten en op de vertraging van de diepvriesbusiness met de horecasector. Nieuw is de vers gesneden verpakte sla. In Frankrijk bleven de handelsactiviteiten voor diepvries- en verse producten van het merk positief.

Door de focus op wisselkoersen en consolidatie steeg de verkoop in de eerste helft met 4,9 procent. Bonduelle houdt vast aan haar prognose om de jaarlijkse verkoop van biologische verkoop te laten stijgen met 3 tot 5 procent.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden