UIKC blijft bestaan

Telers houden onderzoek uien in de benen

11 Maart 2014 - Redactie Boerenbusiness

Ondanks de verdwijning van de productschappen blijft het onafhankelijk onderzoek in uien van het Uien en Innovatie en Kenniscentrum (UIKC) bestaan. Trekkers van het uienonderzoek, Proefboerderij Rusthoeve en DLV Plant, hebben voldoende telers bijeen kunnen brengen om het initiatief voort te laten bestaan.

Met het verdwijnen van de productschappen verdwijnt ook het onafhankelijk onderzoek op veel terreinen, maar het uienonderzoek blijft overeind. Het UIKC heeft telers gevraagd participant te worden om zodoende fondsen te werven om dit onderzoek te kunnen blijven uitvoeren.

UIKC geeft hiermee de teler de gelegenheid actief in het UIKC en de kennisontwikkeling deel te nemen. Met het geld wil UIKC echt onafhankelijk en betrouwbaar onderzoek doen waarbij telersgeld wordt ingezet voor telersvragen.

Momenteel voert het UIKC een inventarisatie uit naar de onderzoekswensen van de deelnemers. Naast medezeggenschap krijgen de deelnemers exclusief de gelegenheid het veld te bezoeken. Resultaten van de onderzoeken worden tijdens participantenbijeenkomst besproken. Ook komen de resultaten van de proeven op de website van UIKC, dat alleen toegankelijk is voor participanten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

onderzoek
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden