Opkomst aanbieders uitdaging

Conservenmarkt groeit door andere levensstijl

17 Maart 2014 - Redactie Boerenbusiness

De wereldwijde markt voor conservenvoeding groeit tussen 2012 en 2016 met 2.46 procent. Een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan deze groei is de veranderende levensstijl van de consument. Dat blijkt uit een rapport van marktonderzoeksbureau Research and Markets. 

De vraag naar conserven zal in de nabije toekomst toenemen door een veranderende houding en levensstijl van de bevolking. Zo is de vergrijzende bevolking op zoek naar kleinere verpakkingen en voedingsmiddelen die gemakkelijk zijn te bereiden, omdat ze minder tijd in de keuken willen staan. 

Ook consumenten tussen de 28 en 49 jaar maken een overstap naar ingeblikt voedsel. Reden is de toenemende werkdruk en druk op het ouderschap. De daling van de gemiddelde grootte van huishoudens in Noord-Amerika en Europa naar een of twee personen stimuleert de vraag naar conserven. Evenals de toegenomen participatie van vrouwen op de arbeidsmarkt. 

In ontwikkelingslanden is de verhoogde levensstandaard van consumenten reden tot een verhoogd gebruik van conserven. Wel vormt de opkomst van laag geprijsde producten en private labels een uitdaging voor de mate van groei.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden