Kooplust Rusland

Resultaat Van Meir's pool B op 16,91 euro

17 April 2014 - Redactie Boerenbusiness

Het resultaat van pool B van Van Meir Uien BV wijkt niet veel af van de uitkomst van Pool A. De prijs voor 60 mm en kleiner komt uit op 14,76 per 100 kg. Voor grove uien groter dan 60 mm betaalt het uienbedrijf in Steenbergen 16,91 euro per 100 kg. Dat meldt de nieuwsbrief van april. 

Pool B werd op 14 maart afgesloten. Directeur Leon van Meir is tevreden over het tarrapercentage gezien de tarraproblemen waar Nederlandse uien dit seizoen mee kampten. Inclusief losse grond, staarten en vellen kwam de gemiddelde tarra uit op 9,2 procent. Volgens hem droeg een goede planning en kwaliteitsbeoordeling van de pooluien daaraan positief bij. Tot op heden is er nog geen enkele partij van oogst 2013 afgekeurd of uit de pool gehaald. 

De volumes van pool B en C zijn genoeg gelijk, pool A was iets kleiner. Voor oogst 2014 heeft het uiensorteerbedrijf bijna twee keer zoveel als vorig jaar gecontracteerd. Van Meir verwacht dat het areaal in de pool behoorlijk zal groeien.

Wat betreft de markt verwacht Van Meir dat telers met vrije uien die niet voor een lagere prijs verkopen. ‘De voorraad is veel kleiner dan in andere jaren en de Russen zijn regelmatig aan de markt. Oost-Europa is ver door hun eigen voorraad heen. Het vroege voorjaar speelt nog geen rol, maar dat kan nog komen.’

vanmeirpool b april14.jpg

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden