Bijna 6 euro hoger

Uienbewaarpool Agrifirm op middenprijs van 18,50

23 Juni 2014 - Redactie Boerenbusiness

Agrifirm Plant betaalt haar leveranciers aan de bewaarpool een middenprijs van 18,50 eurocent per kg uien, bij levering in week 12. Daarmee ligt de prijs 5,75 euro hoger dan vorig jaar.

Met een bewaarpremie/-korting van 0,15 eurocent per kg per week, betekent dat er voor leveringen in december 16,40 eurocent per kg wordt betaald. De prijs loopt op tot 20,00 eurocent per kg voor levering eind mei.

Agrifirm Plant heeft in de af land periode te maken met relatief hoge prijzen. ‘Voor de eerste uien uit de schuur was in de markt nauwelijks meerwaarde te verkrijgen voor bewaring. Tot februari waren er beperkte prijsbewegingen, daarna kwam er wat opleving. Pas in mei zagen we een duidelijke prijsstijging in de markt optreden. Daarvan kon slechts een beperkt deel van de uientelers profiteren omdat de uien in bewaring, door het warme weer in februari en maart, vroeg begonnen te slijten of uit te lopen.’

De coöperatie geeft aan dat de pool goed heeft ingespeeld op de kwaliteitsontwikkeling door de laatste partijen bijna allemaal al in april af te zetten. Hierdoor werden hoge tarrapercentages en afgekeurde partijen voorkomen.

poolprijzenagrifirm.jpg

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Analyse Uien

Het vertrouwen in de uienmarkt is verdampt

Analyse Uien

Kan de uienprijs terugzakken naar nul?

Marktupdate Uien

Voorbereiding nieuwe oogst uien trekt meer dan oude

Marktupdate Uien

Na plantuien wordt zaaien van uien ook een gevecht

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden