Boven vrije marktprijs

Poolprijs Wiskerke Onions middelt op 17,85 euro

9 Juli 2014 - Redactie Boerenbusiness

De pool van Wiskerke Onions in Kruiningen heeft over oogst 2013 een gemiddelde nettoprijs gerealiseerd van 17,85 euro in week 12, exclusief Global Gap vergoeding. Dat heeft de uienexporteur onlangs aan haar voornamelijk Zeeuwse pooldeelnemers bekend gemaakt. 

De Wiskerkepool loopt van week 42 tot en met week 15 en probeert iedere vijf weken zo’n 20 procent van het poolvolume van 9.000 ton af te zetten. ‘Voor Nieuwjaar was de pool al 43 procent van haar volume kwijt’, weet directeur Jaap Wiskerke die vanwege de periode dat de pool loopt niet heeft kunnen profiteren van de opgelopen prijs aan het eind van het seizoen. ‘Maar de pool die nu elf jaar bestaat, brengt altijd meer op dan de vrije markt.’ 

Het gemiddelde tarrapercentage bedraagt 8,57 procent. Koprot is een probleem. Wiskerke geeft aan geschrokken te zijn van de kwaliteit van sommige partijen. Vooral grovere partijen lijken er last van te hebben. De export was groot en begint redelijk tot goed. Toch staat de prijs dan al onder druk vanwege de huidige sorteercapaciteit. Afrika neemt echter veel uien af en ook het Verre Oosten weet Nederland de laatste weken van 2013 goed te vinden. Begin 2014 komen ook Rusland en West-Afrika aan de markt. In Europa is het vooral Engeland dat uien koopt. Tweede helft februari is er sprake van een prijsopleving.

wiskerke.jpg

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Nieuws Uien

Mindere kwaliteit hindert uienpools PPA niet

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden