West-Europa noteert lager

Uienprijzen dalen bij start van het oogstseizoen

11 Augustus 2014 - Redactie Boerenbusiness

De uienoogst is in de belangrijkste teeltgebieden van Europa inmiddels overal van start gegaan. Dit heeft als gevolg dat de prijzen dalende zijn. Dat bericht Ui-Info op hun website. Duitsland en Oostenrijk noteerde in week 32 beide een lagere prijs. In de Oekraïne varieert de uienprijs momenteel sterk. Voor het zuiden van dat land ligt die op het niveau van Nederland.

Voor gesorteerde en in big bags geleverde uien werden in Duitsland prijzen van 20 tot 22 euro per 100 kg genoteerd. Twee weken eerder, in week 30, lag die prijs nog rond de 37 euro per 100 kg. Ook Oostenrijkse uientelers moeten het met lagere prijzen doen. In week 32 werd daar 22 tot 25 euro per 100 kg betaald voor gesorteerd product in kuubskisten. Een daling van gemiddeld 5 euro ten opzichte van twee weken eerder. De oogst lijkt goed maar regen zorgt voor vertraging bij het rooien.

De Oekraïense uienprijs heeft ondertussen een dieptepunt bereikt. Vooral in het zuiden van het land worden lage prijzen genoteerd. Telers krijgen daar 5 tot 8 euro per 100 kg voor hun product. In andere regio’s ligt dat iets hoger. Zo’n 11 tot 14 euro per 100 kg.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Analyse Uien

Het vertrouwen in de uienmarkt is verdampt

Analyse Uien

Kan de uienprijs terugzakken naar nul?

Marktupdate Uien

Voorbereiding nieuwe oogst uien trekt meer dan oude

Analyse Grond

Grondmarkt redding voor Oekraïense financiën?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden