Daling tot 7 cent per kilo

Duitse uienprijs daalt door overaanbod

13 Augustus 2014 - Redactie Boerenbusiness

Waar mogelijk worden in Duitsland de vroege uienrassen gerooid. Op veel plekken in het land is de oogst inmiddels begonnen, maar buien hinderen de rooiwerkzaamheden. De vraag blijft echter zeer matig. De actuele prijs is hierdoor dalende, schrijft Ui-Info. In een week tijd wordt 6  tot 7 cent per kg minder genoteerd.

Volgens de eerste berichten is de opbrengst van zaaiuien in Duitsland gemiddeld. Opvallend is dat de sortering fijner is ten opzichte van andere jaren. De binnenlandse vraag blijft echter zeer matig. De baalprijs bedraagt in de tweede week van augustus 14 tot 15 cent per kg, geleverd in big bags. Een week eerder werd nog een prijs van 20 tot 22 cent gehanteerd. Dat komt bovenop een daling van 15 cent die plaatsvond ten opzichte van week 30.

Ook de Oostenrijkers zien hun uienprijzen dalen. Het probleem is tweeledig. Zo heeft de Russische handelsboycot zijn uitwerking op de stemming. Daarnaast is ook het rooiseizoen voor zaaiuien in dat land begonnen. De binnenlandse vraag is echter laag. Er wordt een baalprijs van 17 tot 18 cent per kg betaald, geleverd in kisten. Een daling van 5 tot 6 cent ten opzichte van eerdere berichten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Analyse Uien

Het vertrouwen in de uienmarkt is verdampt

Analyse Uien

Kan de uienprijs terugzakken naar nul?

Marktupdate Uien

Voorbereiding nieuwe oogst uien trekt meer dan oude

Marktupdate Uien

Na plantuien wordt zaaien van uien ook een gevecht

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden