Totale uienproductie groter

Meer uien weggegaan dan vorig jaar

15 December 2014 - Redactie Boerenbusiness

Op 1 december zat er van de hoofdoogst nog 65 procent in de opslag. Een fractie minder dan in 2013 toen er 69 procent nog achter de planken zat. Van de huidige oogst die in de bewaring zit is minder dan de helft nog vrij te verkopen. Op de peildatum ging dat om 48 procent. Vorig jaar om deze tijd was dat met 52 procent iets meer. Dat komt naar voren uit een inventarisatie van de Verenigde Telers Akkerbouw (VTA).

De gemiddelde hectareopbrengst komt in 2014 op bruto 63 ton per hectare, waarbij de telers een tarra verwachten van 7 procent. In 2013 werd een gemiddelde bruto-opbrengst behaald van 60 ton per hectare. Netto komt dat dit jaar neer op een gemiddelde opbrengst van 59,2 ton per hectare. Meer dan vorig jaar toen er netto 54,9 ton per hectare gerealiseerd.

De totale productie van deze groep is met een 5 procent groter areaal in 2014, 13 procent groter dan vorig jaar. VTA inventariseert jaarlijks driemaal de uienvoorraad onder een vaste representatieve groep van haar leden. De eerste inventarisatie van oogst 2014 met peildatum 1 december is onlangs uitgevoerd. Er volgen nog inventarisaties in februari en april.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Analyse Uien

Kan de uienprijs terugzakken naar nul?

Marktupdate uien

Aflandprijzen uienoogst 2023 steeds aantrekkelijker

Analyse uien

Komt het nog goed op de rode uienmarkt?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden