Recordoogst 2015

Senegal hard op weg met eigen uienproductie

26 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Senegal streeft ernaar zelfvoorzienend in uien te worden. Via advies, versterking en een goede structuur van de sector moet de eigen uienproductie in 2016 op 350.000 ton uitkomen. Dat blijkt uit berichten in de Senegalese media naar aanleiding van een workshop over het thema.

Senegal is hard op weg om zelfvoorzienend in uien te worden. De uienproductie steeg van 90.000 ton in 2001 naar 245.000 ton in 2014. Reden van de snelle toename van zo’n 7 procent per jaar is de steun van de staat die subsidie verstrekt voor onder meer kunstmest en de regulering van de markt.

De Interprofessional Senegalese Onion Producer Group denkt komend seizoen echter al uit de komen op een recordoogst van 400.000 ton. De inzaai steeg met 60 tot 80 procent vergeleken met vorig jaar. Uiteindelijk hopen zij de productie te verdubbelen. Afhankelijk van hoe de productie en sectorstructuur zich ontwikkelen, bepalen de autoriteiten de toekomstige uienimport. En dat heeft grote gevolgen voor Nederland dat een kwart van haar uien in Senegal afzet.

Hat land dient nog wel wat zaken te verbeteren wil de sector zichzelf goed ontwikkelen. Zo zijn financiering, controles op water en kwaliteit van de ui, transport, infrastructuur, opslag en verpakking voorwaarden die nodig zijn.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Nicole Metz 29 Januari 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/uienmarkt/artikel/10861750/Senegal-hard-op-weg-met-eigen-uienproductie]Senegal hard op weg met eigen uienproductie[/url]
beste redactie of lezers van dit forum,

Ik zou benieuwd zijn naar uw ideeën over hoe kansen voor Nederlandse export op een goede manier gecombineerd kunnen worden met kansen voor de lokale uiensector zich structureel te ontwikkelen. Vandaag stond in de Volkskrant een artikel 'Uien voor Senegal' dat bij mij die vraag opriep.

Als Food
zeeuw 29 Januari 2015
Kunt u de eerste zin van de vraag eens opnieuw formuleren?
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
uien noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Analyse Uien

Het vertrouwen in de uienmarkt is verdampt

Analyse Uien

Kan de uienprijs terugzakken naar nul?

Marktupdate Uien

Voorbereiding nieuwe oogst uien trekt meer dan oude

Marktupdate Uien

Na plantuien wordt zaaien van uien ook een gevecht

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden