Minder fabrieken

Reorganisatie Greenyard Foods vriesdivisie Polen

16 Maart 2015 - Redactie Boerenbusiness

De Belgische Groente- en fruitverwerker Greenyard Foods gaat haar diepvriesactiviteiten in Polen reorganiseren. De stap maakt deel uit van het concentreren van activiteiten in een gereduceerd aantal fabrieken.

De Poolse diepvriesverwerkings- en verpakkingsactiviteiten van de productielocaties in Lipno en Elk worden gecentraliseerd in Lipno, waar belangrijke investeringen gepland zijn om efficiëntieverbeteringen te realiseren. De opslagactiviteiten blijven in Elk. De reorganisatie in Pinguin Foods Poland is onderdeel van de vier strategische pijlers van Greenyard Foods: focus op zowel de klant als de consument, operational excellence, cash flow verbeteringen en verhogen van de efficiëntie van de organisatie.

Om operational excellence te bereiken, onderzoekt de groep continu mogelijke kansen om de efficiëntie verder te verbeteren. De reorganisatie en investering in Polen is het gevolg van een gedetailleerde analyse, waaronder de agro toelevering en infrastructuur. Marleen Vaesen, CEO van Greenyard Foods noemt operational excellence een strategische prioriteit. ‘De voorgenomen reorganisatie in Polen is een belangrijke stap om onze operationele activiteiten verder te optimaliseren door de activiteiten te concentreren in een gereduceerd aantal fabrieken. We zijn ervan overtuigd dat de centralisatie en de investeringen zullen bijdragen aan onze groei in Polen en aan de totale groei van de diepvriesdivisie.’
 
De reorganisatie start in de lente van 2015. Begin maart werd bekend dat Greenyard Foods, Univeg en Peatinvest de mogelijkheid onderzoeken om een combinatie te vormen. Dat zou kunnen leiden tot een Belgische wereldleider in groenten en fruit. Ondernemer Hein Deprez is referentie-aandeelhouder van de drie bedrijven. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden