De Belgische Groente- en fruitverwerker Greenyard Foods gaat haar diepvriesactiviteiten in Polen reorganiseren. De stap maakt deel uit van het concentreren van activiteiten in een gereduceerd aantal fabrieken.
De Poolse diepvriesverwerkings- en verpakkingsactiviteiten van de productielocaties in Lipno en Elk worden gecentraliseerd in Lipno, waar belangrijke investeringen gepland zijn om efficiëntieverbeteringen te realiseren. De opslagactiviteiten blijven in Elk. De reorganisatie in Pinguin Foods Poland is onderdeel van de vier strategische pijlers van Greenyard Foods: focus op zowel de klant als de consument, operational excellence, cash flow verbeteringen en verhogen van de efficiëntie van de organisatie.
Om operational excellence te bereiken, onderzoekt de groep continu mogelijke kansen om de efficiëntie verder te verbeteren. De reorganisatie en investering in Polen is het gevolg van een gedetailleerde analyse, waaronder de agro toelevering en infrastructuur. Marleen Vaesen, CEO van Greenyard Foods noemt operational excellence een strategische prioriteit. ‘De voorgenomen reorganisatie in Polen is een belangrijke stap om onze operationele activiteiten verder te optimaliseren door de activiteiten te concentreren in een gereduceerd aantal fabrieken. We zijn ervan overtuigd dat de centralisatie en de investeringen zullen bijdragen aan onze groei in Polen en aan de totale groei van de diepvriesdivisie.’
De reorganisatie start in de lente van 2015. Begin maart werd bekend dat Greenyard Foods, Univeg en Peatinvest de mogelijkheid onderzoeken om een combinatie te vormen. Dat zou kunnen leiden tot een Belgische wereldleider in groenten en fruit. Ondernemer Hein Deprez is referentie-aandeelhouder van de drie bedrijven.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.