Export onverminderd hoog

Van Meir uienpool B middelt op 7,71 euro

7 April 2015 - Redactie Boerenbusiness

Deelnemers in de uienpool van Van Meir BV ontvangen voor pool B een nipt lagere prijs dan zij voor periode A ontvingen. Met een uitbetalingsprijs van 7,71 euro per 100 kg wordt een mager resultaat geboekt.

De export van uien bleef vanaf januari in een onverminderd hoog tempo doorgaan, zo staat in de nieuwsbrief van april te lezen. Senegal bleef de kar trekken, maar in de loop van februari kwam de export stil te liggen door importlicenties. Dit was direct voelbaar in de markt. Door de goede kwaliteit konden de grove uien naar Brazilië afgezet worden, maar om de middelmaat verkocht te krijgen bleek een hele toer.

9,8

procent

tarra gemiddelde

In periode B heeft het uiensorteerbedrijf wederom geen koprot kunnen vaststellen in de geleverde uien. De tarrapercentages liepen uiteen tussen de 3,8 en 19,3 procent. Gemiddeld komt dat neer op 9,8 procent. De tarra in de uien openbaarde zich in de vorm van watervellen en in zure uien.

Voor de komende weken is de verwachting dat Brazilië overgaat op de eigen oogst. ‘We ontvangen daarom wat minder orders van dit land. Mauritanië, Guinee en Ivoorkust nemen in geringe hoeveelheid middelmaat uien af. De afzet van uien binnen Europa is rustig; veel landen beschikken nog over uien van oogst 2014.’

Telers die nog uien in de bewaring hebben, wijst Van Meir op alert te zijn.  ‘Het is nu nog steeds aan de frisse kant, maar in de loop van het voorjaar zal de gemiddelde buitentemperatuur gaan oplopen. Pas de instellingen van het ventilatiesysteem zodanig aan dat er blijvend geventileerd kan worden. Blijf waakzaam op de kwaliteit zodat er geen broeinestjes ontstaan, die de kleur van de uien aantast en om versmering te voorkomen tijdens laden en het sorteren van de uien.’

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Analyse Uien

Het vertrouwen in de uienmarkt is verdampt

Analyse Uien

Kan de uienprijs terugzakken naar nul?

Marktupdate Uien

Voorbereiding nieuwe oogst uien trekt meer dan oude

Marktupdate Uien

Na plantuien wordt zaaien van uien ook een gevecht

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden