Op naar tropische dagen

Opluchting na regen zondag en maandag

22 Juni 2015 - Redactie Boerenbusiness

Zondag is er in het land de broodnodige regen gevallen. Met uitschieters van ruim 20 mm. Dat zal echter nog niet genoeg zijn om het neerslagtekort te verminderen.

Zaterdag is het grotendeels droog gebleven. Alleen in de meest Noordelijke punt van Noord-Holland en in de omgeving van Zeewolde viel er een millimeter of drie à vier. Zondag had de regen meer betekenis. Zo viel er tussen de 11 en 19 mm in Overijssel en in een strook van Zeewolde naar Lelystad. In het Noorden van Gelderland waren er uitschieters van 22 mm. Verder een regengebied in het Noorden van Limburg waar plaatselijk 19 mm viel, maar de meeste neerslag kreeg Schouwen-Duiveland; tot 23 mm. Goeree-Overvlakkee kreeg zo’n 13 mm.

Vanaf woensdag droger en warmer

En ook maandagochtend regent het. Om 11 uur is het op vele plekken in Nederland bewolkt en af en toe regen. In Groningen en op Terschelling regen en onweer. Op Twitter melden telers een hagelbui in Rutten en in Swifterbant viel bij Harry Schreuder 18 mm in één uur. De buien blijven vanmiddag over het land trekken. Daarbij is vooral in het noorden en oosten kans op onweer. Met een maximum temperatuur van 16 graden en flinke wind, voelt het herfstachtig aan. Ook de Belgen kunnen vanmiddag buiige regen verwachten. Toch blijft er meer nodig. In sommige gebieden zijn de buitjes een druppel op de gloeiende plaat en zorgt het er alleen voor dat er wat loof bij komt.

Dinsdagochtend verandert er weinig, maar vanaf de middag laat de zon zich weer vaker zien. Volgens de weermannen wordt het woensdag droger en lopen de temperaturen in de dagen erna op tot zomerse waarden. Dat warme weer lijkt van langere duur en kan tropisch worden.

Bron: KNMI

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Weerupdate met Robert de Vries

Stevige weersomslag op komst in West-Europa

Weerupdate met Robert de Vries

Winter ver weg met zeer hoge temperaturen

Weerupdate met Robert de Vries

Nat en zacht weer heerst, maar kou zit wel dichtbij

Weerupdate met Robert de Vries

Na regen steekt nu ook nachtvorst de kop op

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden