Prijs 13,00 per 100 kg

Agrifirm trots op recordvolume afland uien

4 December 2015 - Redactie Boerenbusiness

Agrifirm Plant zet met haar aflandpool voor uien dit seizoen een prijs van 13 euro per 100 kg uien neer. Daarmee realiseert het de op een na hoogste prijs sinds de start. Agrifirm laat weten een recordhoeveelheid uien te hebben verhandeld.

13

euro

per 100 kg bedraagt de prijs van Aflandpool uien bij Agrifirm Plant

De aflandpool voor oogst 2015 bevat dit jaar 15 procent meer uien dan vorig jaar het geval was. Toen maakte Agrifirm Plant zelfs geen resultaat bekend, vanwege de bar slechte prijzen tijdens het aflandseizoen. Alleen in 2013 lag de prijs met 14,30 euro per 100 kg nog hoger.

Een groei van 15 procent in verhandeld volume is volgens het bedrijf aan twee oorzaken te wijten. Om te beginnen is het areaal landelijk met 7 procent gegroeid. Ook hebben meer deelnemers zich aangesloten bij de pool. Ten opzichte van 2013 is het verhandelde volume dit jaar zelfs verdubbeld.

Voorafgaand aan de oogst van dit jaar, die in juli begon, liep de aflandprijs op tot 14 euro. Door het ruime aanbod daalde de prijs uiteindelijk weer naar 10 euro. Agrifirm Plant is daarom zeer tevreden met de uiteindelijke poolprijs van 13 euro.

De oogst verliep beduidend moeizamer dan voorgaande jaren het geval was. De oogstperiode was behoorlijk langer. Alle uien in de aflandpool zijn wel geoogst en ook over de kwaliteit is het bedrijf te spreken.

Globalgap gecertificeerde telers ontvangen bovenop de 13 euro een vergoeding van 1 euro per ton. Leden van Agrifirm Plant krijgen bovendien nog 1 euro per ton ledenvoordeel voor alle geleverde uien in de pool.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Interview Dick Hordijk

'Als Agrifirm nu de tering naar de nering zetten'

Nieuws Jaarcijfers

Miljoenenverlies dwingt Agrifirm tot reorganisatie

Analyse Voer

Middelgrote voercoöperatie ook vatbaar voor krimp

Nieuws Uien

Mindere kwaliteit hindert uienpools PPA niet

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden