Inside: Uienmarkt

Senegal opent deuren en trekt uienmarkt op gang

16 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness

Zoals gedacht heeft Senegal – de grootste afnemer van Nederlandse uien – deze week haar grenzen geopend om uien vanuit Nederland te ontvangen. Dat geeft vooral de handel van plantuien op dit moment een impuls. Sorteerders draaien overuren om zoveel mogelijk product naar Afrika te verschepen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Vorige week werd al genoemd dat de eerste schepen vanuit Nederland op de bonnefooi naar Senegal zijn gevaren. Deze week komt onderdaad het verlossend woord dat het land weer onze uien wil ontvangen. Dat is direct op de markt te bemerken.

13-15

euro/100 kg

wordt nu betaald

Sorteerders en verpakkers proberen zoveel mogelijk plantuien richting de Afrikaanse bestemming te verschepen. Aan het overgebleven areaal plantuien wordt getrokken. Echter, daarvoor moeten de uien wel voldoende zijn afgestorven.

De reactie op de exportvraag brengt ook de handel op gang. Momenteel worden prijzen tussen de 13 en 15 euro per 100 kg geboden, zo klinkt het uit de markt. Beurs Goes noteert voor deze week een prijs van 12,50 tot 15 euro per 100 kg. Daarmee is er aan de bovenkant 25 cent bijgekomen. Ook noteert het deze week de eerste af land prijs voor zaaiuien. Die komt uit op 12 tot 13,50 euro per 100 kg voor sortering 30-60 procent grof . Daarmee ligt de prijs aan de bovenkant 1,50 hoger dan Emmeloord vorige week noteerde.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden