Shutterstock

Inside Uien

Chagrijn uientelers neemt toe door rustige markt

15 Maart 2019

Het is al sinds begin februari rustig op de uienmarkt; zowel de verwerkers en exporteurs als de telers die nog vrije uien in de schuur hebben liggen, worden niet overladen door bezoekjes van handelaren. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Doorgaans is het is in de maanden februari en maart wel vaker rustig op de Nederlandse uienmarkt, want in deze periode schakelen exporteurs over van de Afrikaanse bestemmingen naar de Europese bestemmingen. Echter, gezien veel bestemmingen in Afrika dit seizoen al veel eerder overschakelden op de alternatieve leveranciers, lijkt deze rustige periode alleen maar langer te duren. Hierdoor neemt ook het chagrijn onder de uientelers toe.

De exporteurs wenden hun blik daarom op de Europese bestemmingen. Maar, tot op heden willen deze bestemmingen nog niet doorpakken, met name omdat zij goedkopere alternatieven hebben. Gemiddeld genomen wordt er in 2019 zo'n 11.407 ton uien per week geëxporteerd.

Rode cijfers
De rustige stemming heeft ook effect op de beursprijzen, want die laten voor alle sorteringen een negatief verschil zien ten opzichte van vorige week. Wanneer alle beursprijzen naast elkaar worden gelegd, dan wordt er voor de fijnste sortering €30 tot €35 genoteerd, voor de 30% tot 60% grof €35 tot 44 en voor de 60% opwaarts €39 tot €46.

Bekijk hier alle noteringen.

De beursnotering in Emmeloord laat een daling zien.
Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden