Photoagriculture / Shutterstock.com

Nieuws Corona

Agro-transport wordt niet gehinderd in Italië

16 Maart 2020 - Chanti Oussoren

De Italiaanse regering heeft nieuwe maatregelen bekend gemaakt om de verspreiding van het coronavirus te stoppen. De extra maatregelen hebben echter geen invloed op het agrarische transport. 

De regering heeft landelijk alle winkels gesloten. Alleen apotheken, drogisterijen, supermarkten en levensmiddelenwinkels zijn nog open. Mensen mogen alleen op pad, wanneer dat strikt noodzakelijk is. Het verkeer in de meest getroffen gebieden wordt beperkt. De vastgestelde maatregelen zijn van kracht tot 3 april 2020.

De maatregelen bevatten echter geen beperkingen voor het vervoer van levende dieren, diervoeders en agro- en voedingsmiddelen. Vervoerders kunnen Italië gewoon in- en uitgaan op voorwaarde dat ze ervoor zorgen dat ze zo kort mogelijk zullen blijven.

Besmettingsaantal
Op 13 maart overtrof Italië het recordaantal met 250 doden per dag. Gisteren (15 maart) is er bekendgemaakt dat het land ook dat record verbroken heeft en dat het nieuwe record nu staat op 368 doden binnen 24 uur. In totaal zijn er in Italië tot op heden bijna 25.000 besmettingen voor zover bekend.

Van deze 25.000 besmettingen zijn er 2.335 personen genezen en 1.809 personen hebben het virus niet overleefd. Van de nog ruim 20.000 huidige besmette gevallen verkeren er bijna 19.000 personen in een milde conditie, de overige gevallen (1.672) verkeren in een kritische omstandigheden. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden