Eigen foto

Gewastour Week 37

Laatste loodjes op percelen Gewastour Uien

8 September 2020 - Kimberly Bakker

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de percelen van de Boerenbusiness Gewastour Uien. Zo wordt in Kortgene en Kimswerd op korte termijn gestart met het rooien van de uien en zijn in Wezup inmiddels de laatste bespuitingen uitgevoerd.

Het uienperceel in Kortgene (Zeeland) wordt tegen het einde van de week of in het weekend gerooid. "Een deel van het perceel is al dood, maar een ander deel is nog behoorlijk groen. Daarom hebben we besloten om nog even te wachten met rooien." De teler is zeker tevreden met hoe de uien eruitzien. "Vooral de vroeg opgekomen uien zien er goed uit. Het deel dat nu nog groen is (de late uien), is wel iets wisselvalliger."

Laatste bespuitingen in Wezup
Op het perceel in Wezup (Drenthe) zijn de laatste bespuitingen inmiddels uitgevoerd. Er is wel een tweedeling zichtbaar in het perceel. "We hebben namelijk 2 rassen staan op dit veld. Het eerste gedeelte van de gele uien (circa 4,5 à 5 hectare) wordt daarom eind van de week gerooid, maar het andere deel moet nog 2 tot 3 weken blijven staan", zo vertelt de teler. "De uien zien er overigens wel goed uit en zijn mooi aan de maat." Dit is een geruststelling, gezien ze in het begin wat achterbleven qua groei. "Ze zijn gelukkig goed bijgegroeid."

Op het perceel in Wezup (Drenthe) zijn de laatste bespuitingen uitgevoerd.

Het uienperceel in Ysselsteyn (Limburg) is een aantal weken geleden al gerooid. De eerste resultaten weergeven een tarrapercentage van 2,19%. De exacte kilo's heeft de teler nog niet terug gehad, maar die verwacht hij deze week. Op het uienperceel in Heijen (Limburg) is afgelopen week gestart met rooien en in Tollebeek (Flevoland) is het doel om richting het einde van de week te starten.

Aan neerslag geen gebrek
De uienpercelen van de Boerenbusiness Gewastour hebben de afgelopen dagen aan neerslag in elk geval geen gebrek gehad. Zo viel op het perceel in Tollebeek (Flevoland) de afgelopen 7 dagen nog bijna 39 millimeter en ontving het perceel in Wezup in dezelfde periode 29 millimeter water. Op het perceel in Kimswerd (Friesland) heeft de neerslag (25 millimeter) nog voor een mooi eindsprintje gezorgd. "Het doel is nu om aan het einde van de week of begin volgende week te gaan rooien."

Percelen Neerslag 
Tollebeek (Flevoland) 38,9 millimeter
Wezup (Drenthe) 29,0 millimeter
Kimswerd (Friesland) 25,4 millimeter
Heijen (Limburg) 11,9 millimeter
Kortgene (Zeeland 6,1 millimeter
Ysselsteyn (Limburg) 0 millimeter
   
Gemiddelde: 18,5 millimeter
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden