Krijgt 51 procent in Yoplait

General Mills baas van Franse zuivelaar

19 Mei 2011 - Redactie Boerenbusiness

Het Amerikaanse General Mills, één van de grootste voedingsbedrijven ter wereld, heeft een meerderheidsbelang van 51 procent verworven in het Franse Yoplait, "s werelds nummer twee in verse zuivelproducten. Met de transactie is circa 810 miljoen euro gemoeid, zo maakte het bedrijf woensdag bekend.

General Mills heeft een definitief akkoord ondertekend met het investeringsfonds PAI Partners en Sodiaal, de coöperatieve groep die 9.000 Franse melkproducenten groepeert en de resterende 49 procent in Yoplait controleert, meldt Vilt.be. Yoplait telt circa 1.900 werknemers en realiseerde in 2010 een omzet van 724 miljoen euro.

In een gezamelijke verklaring laten beide bedrijven weten dat zij de groei van Yoplait wereldwijd nog willen versnellen. Ze noemen de markt voor yoghurts één van de meest aantrekkelijke voedingsmarkten. "De consumptie van yoghurt is in veel landen nog beperkt, maar de vraag groeit door de toenemende consumenteninteresse in voeding die synoniem staat voor voedingswaarde, gemak en smaakafwisseling", luidt het.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden