Dronken, lawaai, parkeeroverlast

PVV-meldpunt over Polen krijgt 40.000 klachten

13 December 2012 - Redactie Boerenbusiness

Bij het eerder dit jaar geopende PVV-meldpunt over Polen, Roemenen en Bulgaren zijn 40.000 klachten binnengekomen. Veruit de meeste klachten (60 procent) gaan over overlast door dronkenschap, lawaai en parkeeroverlast, meldt de PVV donderdag.

Op de tweede plaats (16 procent) volgen klachten dat mensen uit Midden- en Oost-Europa werk en woningen zouden inpikken van Nederlanders. 14 procent van de reacties gaat over criminaliteit.

Voor de PVV bevestigen deze reacties dat er wel degelijk aan de hand is en dat "een heel grote groep Nederlanders" overlast ervaart van de "massale komst" van mensen uit Midden- en Oost-Europa. De overlast kan volgens PVV-Kamerlid Joram van Klaveren worden verminderd als de politie gaat handhaven.

Van Klaveren: "Bedelaars, werklozen, daklozen uit deze landen voldoen zeker niet aan de inkomenseisen en kunnen dus worden uitgezet. Ook als er een onredelijk beroep wordt gedaan op de bijstand of de maatschappelijke opvang kan men het verblijfsrecht verliezen." Hij pleit er verder voor om het besluit terug te draaien waardoor Polen in Nederland mogen werken en wil voorkomen dat ook Roemen en Bulgaren hier kunnen komen werken.

Over het meldpunt was eerder veel te doen. Onder meer ambassadeurs van landen uit Midden- en Oost-Europa beklaagden zich erover. Volgens Van Klaveren was het meldpunt een poging om gesignaleerde problemen te verduidelijken en concreter te maken. "Dat is heel legitiem." En: "Het is wel treurig dat mensen geprobeerd hebben ons meldpunt te saboteren. Veel haatmail en berichten uit Polen. Dit doet natuurlijk niets af aan de enorme overlast die mensen ervaren." 
 
Bron: ANP

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Politiek

Berucht amendement op dierenwet is van de baan

Nieuws Politiek

Natuurherstelwet met noodrem goedgekeurd

Analyse Politiek

Financiën breekpunt, ook op landbouw botert 't niet

Analyse Mest

Adema ligt op ramkoers met de agrarische sector

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden