Concurrentie loonwerk

Belgen blij met rode dieselbeleid Nederland

27 December 2012 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Vanaf 1 januari 2013 is het gebruik van rode diesel verboden in Nederland. Volgens het accountantskantoor SBB heeft dit weinig gevolgen voor Belgische landbouwers en loonwerkers in de grensstreek. Zij mogen in België rode diesel tanken en hiermee percelen in Nederland bewerken. "In principe levert dit zelfs een concurrentieel voordeel op", aldus SBB. Daar zijn grenzen aan want extra rode diesel meenemen, mag niet, zo meldt Vilt.be.

Nederlandse landbouwers en loonwerkers mogen alleen de bestaande voorraden rode diesel nog opgebruiken in de eerste jaarhelft van 2013. Vanaf 1 juli 2013 mogen er geen sporen van rode diesel meer te vinden zijn.

Voor Belgische landbouwers en loonwerkers die af en toe de grens met Nederland oversteken, verandert er weinig. Zij mogen met rode diesel in de brandstoftank van de tractor of een ander zelfrijdend landbouwwerktuig naar Nederland rijden om daar percelen te bewerken.

Is de brandstoftank leeg, dan moeten zij op Nederlands grondgebied reguliere diesel tanken. Een extra voorraad rode diesel in een mobiele tank van België naar Nederland vervoeren, is immers niet toegestaan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
shjjj 27 December 2012
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melkvee/artikel/item/10817656/Belgen-blij-met-rode-dieselbeleid-Nederland]Belgen blij met rode dieselbeleid Nederland[/url]
bhhhhh
rood 7 Januari 2013
Worden de belangen van de boeren in Nederland nog beharticht.In Belgie zou de afschaffing van rode diesel een blokkade van Brussel betekenen.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Analyse Energie

Amerika zet de toon op oliemarkt

Analyse Energie

Opec slaagt er niet in het tij te keren op de oliemarkt

Analyse Energie

Diesel niet goedkoper na stevige correctie olie

Analyse Olie

De rol van diesel is nog niet uitgespeeld volgens Exxon

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden