19 EU-landen profiteren

Subsidie naar armen en multinationals

11 Februari 2013 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Frankrijk ontvangt jaarlijks de hoogste landbouwsubsidie van de EU. Tientallen miljoenen daarvan vloeien naar de voedselbanken en gaarkeukens in het land. Het zijn al lang niet meer vooral kleine boertjes die de meeste steun krijgen, zo schrijven Belgische en Nederlandse media.

In 2011 ontving de noodlijdende pluimveegigant Doux het meest. Het bedrijf, hofleverancier van onder andere Kentucky Fried Chicken, kreeg 54,9 miljoen euro. Andere miljoenenontvangers waren volgens een onderzoek van het dagblad Le Figaro onder meer enkele Franse suikermultinationals. 

En steevast staat dus ook een aantal Franse hulporganisaties in de top tien. De koepelorganisatie van voedselbanken mocht in 2011 29,9 miljoen euro op haar rekening bijschrijven, andere hulporganisaties ontvingen 21,5 miljoen en 20,8 miljoen euro steun uit het landbouwbudget. 

Via een overgangsregeling in 2012 en 2013 is nog altijd jaarlijks bijna 500 miljoen euro uit het landbouwbudget gereserveerd om gaarkeukens en voedselbanken in 19 van de 27 Europese lidstaten draaiend te houden. Duitsland, Nederland en enkele andere landen willen dat er een volledig nieuw fonds voor de armen komt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Non 11 Februari 2013
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/ondernemen/artikel/item/10820222/Subsidie-naar-armen-en-multinationals]Subsidie naar armen en multinationals[/url]
Dit pleit ook weer voor een flat rate geen bunders geen geld.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden