Onvrede over VVD-beleid

Einde rode diesel pijnlijk voor boeren

19 Maart 2013 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Verhoging van de assurantiebelasting, afschaffing van de rode diesel voor boeren en nu ook nog een trekkerkenteken. De boeren voelen zich in de steek gelaten door de partij- VVD- die ondernemers zou steunen en dat lieten ze merken ook aan Helma Lodders, woordvoerder pensioenen en landbouw van de VVD, tijdens een bijeenkomst van de DDB.

Het was niet zozeer de melkprijs die emoties opriep bij de melkveehouders tijdens de DDB-themabijeenkomst "Toegevoegde waarde maakt het verschil", maar de afschaffing van de rode diesel. Het is een maatregel die op weinig begrip kan rekenen nu ook de assurantiebelasting verhoogd is. "We worden dubbel gepakt."

Lodders liet hierbij weten dat ze de maatregel, die al in het vorige kabinet in gang gezet is, steunt. "Er ligt een enorme opgave waarin we 400 miljard moeten bezuinigen. Om dat te bereiken moeten er pijnlijke maatregelen genomen worden." Waarbij ze meteen aangaf dat VVD tegen het trekkerkenteken was, omdat deze niets oplevert.

Toch blijft het een vreemde gewaarwording dat door een maatregel als het afschaffen van rode diesel bedrijven omvallen, terwijl de VVD claimt ondernemers te steunen.

Lodders geeft aan dat "boeren de ruimte verdienen om te ondernemen". Hierbij wordt ingezet op minder regels en een beter verdienmodel. Toch zien de boeren dat net even anders. Zij zijn vooral van mening dat ze voor een sector die er nog wel in slaagt om te groeien in tijden van crisis hard worden aangepakt. "En we hebben ook geen minister of staatssecretaris voor Landbouw meer."  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
ZW teler 19 Maart 2013
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/artikel/item/10822648/Einde-rode-diesel-pijnlijk-voor-boeren]Einde rode diesel pijnlijk voor boeren[/url]
Het is duidelijk dat we als boeren weer de weg op moeten en moeten gaan staken, net als in de jaren 70-80! We laten snel over ons heen lopen. We moeten een voorbeeld nemen aan de Franse boeren en onze stem laten horen.
Kortom blokkeren die wegen en havens. HET IS TOCH NOG GEEN VOORJAAR, DUS NU KAN HET NOG!
kiepkar 20 Maart 2013
Denk je dat het helpt ZW teler?De boeren worden murf geslagen en dat was nou net de bedoeling.Het is nooit de bedoeling geweest dat ze rijk mochten worden van voedsel want voedsel is net als de grond van en voor ons allemaal maar wij mogen het alleen zo goedkoop mogenlijk leveren en de financiele tekorten voor de overheid ophoesten.Het gaat nooit veranderen,niet eerder dan we dood zijn...
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Analyse Energie

Amerika zet de toon op oliemarkt

Analyse Energie

Opec slaagt er niet in het tij te keren op de oliemarkt

Analyse Energie

Diesel niet goedkoper na stevige correctie olie

Analyse Olie

De rol van diesel is nog niet uitgespeeld volgens Exxon

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden