Rapport Wereldbank

Voedselprijzen lager, maar op hoog niveau

28 Maart 2013 - Redactie Boerenbusiness

Voedselprijzen zijn de altijd dichtbij hun historische hoogtepunt. Dat stelt de Wereldbank in een donderdag gepresenteerd rapport.afgelopen 6 maanden wereldwijd gedaald, maar liggen nog

Volgens de ontwikkelingsbank zijn de voedselprijzen tussen oktober en februari gedaald, nadat ze in augustus vorig jaar een historische piek hadden bereikt. De prijzen liggen nu echter nog altijd maar 9 procent lager dan op dat moment. De lagere prijzen komen doordat er minder vraag was naar voedsel voor de productie van brandstof. Daarnaast speelden betere weersomstandigheden in diverse regio"s een positieve rol.

De hoge prijzen vormen een gevaar voor de gezondheid, waarschuwt de Wereldbank. Daarbij wijzen de onderzoekers niet alleen op het gevaar van ondervoeding, maar ook op de verhoogde kans op overgewicht. Door de hoge voedselprijzen zijn mensen namelijk eerder geneigd te kiezen voor goedkopere, minder voedzame etensmiddelen.

,,Ongezond voedsel is over het algemeen goedkoper dan gezond eten. Arme mensen in ontwikkelingslanden die moeten omgaan met hoge voedselprijzen kiezen vaak voor goedkoop voedsel dat rijk is aan calorieën, maar nauwelijks voedingswaarde heeft"", aldus Wereldbank-onderzoeker Otaviano Canuto.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden