Gevolgen strenge vorst

Winst The Greenery loopt in 2012 terug

11 April 2013 - Redactie Boerenbusiness

Met een verlies van 1,7 miljoen euro valt het financieel resultaat van The Greenery over 2012 tegen. Strenge vorst en donker weer drukten het resultaat naar beneden. Ook de extra kosten voor de implementatie van het nieuwe automatiseringssysteem en het vertrek van een aantal leden ultimo 2011 maakten het de coöperatie lastig. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde jaarverslag over 2012. 

De nettowinst van de groep daalde van 1,9 miljoen euro in 2011 naar 1,4 miljoen euro vorig jaar. De jaaromzet nam af van 1,6 miljard euro tot 1,4 miljard euro in 2012. Ondanks een lastige start van het Nederlandse seizoen, koos The Greenery ervoor om voor de telers van Coöperatie Coforta een goede uitbetaalprijs te realiseren. 

Ook nam de coöperatie maatregelen om de kosten te drukken. Zo droeg de integratie van de activiteiten van de locaties Venlo en Maasland in het distributiecentrum te Bleiswijk bij aan een verlaging van de bedrijfskosten. Geïnvesteerd werd er ook. 

Met de verwerving van de aandelen van het tomatenproductiebedrijf North Bank Growers (NBG), voorheen Baarda Ltd, en van het mangoproductiebedrijf PTLA hoopt The Greenery haar positie te verbeteren. Begin 2012 kreeg de ondeneming de aandelen in handen van Goeie Peer B.V. Hiermee zijn onder meer de rechten van de rassen Sweet Sensation en Dazzling Gold aangekocht.

The Greenery meldt dat het geen eenvoudige opgave in de huidige marktomstandigheden is om te groeien, maar dat ze ook de komende jaren blijft bouwen aan de versterking van haar positie. De verwachting is om binnen vijf jaar op eigen kracht een volumegroei te realiseren van circa tien procent.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden