Zwak eerste kwartaal

Flauwe vraag drukt fors op winst Caterpillar

23 April 2013 - Redactie Boerenbusiness

Caterpillar begint 2013 met een zwak eerste kwartaal. De winst van de Amerikaanse machinebouwer daalde met 45 procent tot 880 miljoen dollar ((674 miljoen euro). Reden voor de lagere prestaties is de flauwe vraag vanuit de mijnbouwsector.

Het gedaalde resultaat leverde een winst per aandeel op van 1,31 dollar, tegen 1,59 miljard, of 2,37 dollar per aandeel, een jaar eerder. De omzet daalde met 17 procent tot 13,2 miljard dollar. In de eerste drie maanden van 2012 ging het om 16 miljard dollar. 

"s Werelds grootste verkoper van bulldozers, graafmachines en wielladers reageert op de zwakkere verkooptrends met het snijden in de kosten van de mijnbouwtak. Bedrijven in de grondstoffensector hebben hun investeringen deels teruggeschroefd, omdat de groei in China afgezwakt is. China is de grootste afnemer van steenkool en metalen. Caterpillars afdelingen bouwmachines en generatoren presteerden naar verwachting. 

Voor 2013 voorspelt het bedrijf nu een omzet tussen 57 en 61 miljard dollar. Voordien werd uitgegaan van een omzet tot 68 miljard dollar. De winst per aandeel zal naar verwachting uitkomen op circa 7 dollar. In januari ging Caterpillar nog uit van een bandbreedte van 7 tot 9 dollar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden